Eerste elftal goed van start in beker

23-08-2014

Het eerste elftal is de poulefase van het bekertoernooi goed begonnen. Op sportpark De Meent werd een 4-0 overwinning behaald op zaterdag eersteklasser Rijsoord. Bij rust was de stand 1-0 in het voordeel van de Achterbergers.
In het elftal van trainer Johan de Man waren Roy Versluis en Rogier Gerritsen de enige vertrouwde gezichten van vorig seizoen. Mede doordat Christy Bonevacia de warming-up niet doorstond en o.a. Siemen Eijkemans nog kampt met een blessure.
Nadat in de 2e minuut VVA’71 al een zuivere strafschop na overduidelijk hands werd onthouden was het in de 17e minuut Rogier Gerritsen die uit een penalty voor de 1-0 tekende na een overtreding binnen het strafschopgebied op Denny van Loen. Mike Versloot had voor rust nog mogelijkheden om de score op te voeren maar de doelman van Rijsoord voorkwam erger. Ook de sterk spelende Rogier Gerritsen zag een cornerbal van de lijn gehaald. Vlak na rust kregen de gasten uit Ridderkerk de eerste echte mogelijkheid maar de keepende Jaimy Schaap wist goed in te grijpen. Rogier Gerritsen scoorde koppend de 2-0 na een goede aanval en Ruben Rip bracht de 3-0 op zijn naam na aangeven van Denny van Loen. Anouar Tmim bepaalde uiteindelijk de eindstand op 4-0 door een goede aanval van achteruit doeltreffend af te ronden.
A.s. dinsdag speelt VVA’71 de tweede beker wedstrijd. In Kaatsheuvel is zondag eersteklasser DESK de tegenstander.