Voorbeschouwing VVA’71 – vv Montfoort

05-12-2014

Voor de winterstop staan er nog twee belangrijke thuiswedstrijden voor ons eerste elftal op het programma. Deze zaterdag is Montfoort te gast op ons sportpark en volgende week zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen SDC Putten op het programma. Dit is tevens de laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft. De stand in de hoofdklasse A geeft na 11 wedstrijden aan dat het nog alle kanten op kan. Het verschil tussen de koploper, VVA’71, en de tiende plek op de ranglijst, FC Breukelen, bedraagt zegge en schrijve 6 punten. Geen ploegen die er bovenuit steken en elke week de nodige verschuivingen op de ranglijst. Een interessante competitie met de nodige spanning. Iedere competitieronde kent wedstrijden waar iets op het spel staat. Een goede serie levert onmiddellijk resultaat op, en een slechte reeks betekent een val op de ranglijst. Naast VVA’71 – Montfoort zijn wedstrijden als Bennekom – ODIN’59, De Jodan Boys – SteDoCo en Huizen – DOVO deze speelronde potjes die er toe doen.
Met vv Montfoort treft VVA’71 een lastig te bespelen tegenstander. Dat is tot nu toe altijd het geval geweest. Vorig seizoen trok Montfoort twee keer aan het langste eind met thuis een 3-2 overwinning en in Achterberg een niet aan duidelijkheid te wensen over te laten resultaat van 0-3. Dit seizoen proberen de gasten uit Montfoort onder leiding van een nieuwe trainer, Alain Hijman, meer voetballend de oplossingen te zoeken. Wat de resultaten betreft is dit misschien nog niet zichtbaar maar van onderschatting zal bij VVA’71 geen sprake mogen zijn. Hopelijk is in dat opzicht geleerd van de wedstrijd van afgelopen zaterdag. Een strijdbaar en gemotiveerd Montfoort zal aan de aftrap verschijnen. Uit de 11 gespeelde wedstrijden behaalden de gasten van vandaag 9 punten waardoor met een 12e plek op de ranglijst een nacompetitieplaats wordt ingenomen. Opvallend is dat 7 van de 9 punten in uitwedstrijden werden behaald (winst bij SteDoCo en DFS Opheusden) wat dus een extra waarschuwing betekent voor VVA’71.
Voor VVA’71 staan de punten natuurlijk voorop. Maar daarnaast wil de formatie van trainer Johan de Man met verve de koppositie, die nu twee weken wordt ingenomen, verdedigen. Bleef het puntverlies van afgelopen zaterdag bij hekkensluiter NSC Nijkerk nog zonder gevolgen voor de koppositie dit zal nu niet meer het geval zijn. Winst is noodzakelijk om de ranglijst te blijven aanvoeren. Om hierop aanspraak te maken zal het team in ieder geval in verdedigend opzicht beter voor de dag moeten komen dan de laatste twee wedstrijden waarin maar liefst vijf tegentreffers geïncasseerd moesten worden. Als dit lukt met daarbij een geconcentreerd als collectief spelend team dat ook nog eens productief is dan kan deze wedstrijd met vertrouwen tegemoet gezien worden.
In de wedstrijdselectie zal Christie Bonevacia ontbreken wegens een schorsing na zijn vierde gele prent van afgelopen zaterdag.

Meer nieuws Overzicht