VVA ontvangt de Merino’s

24-11-2023

Zaterdag staat de wedstrijd tegen de Merino’s op het programma. Een echte regioderby, want de sportparken van VVA en de Merino’s liggen hemelsbreed enkele kilometers van elkaar verwijderd. Voor beide teams een belangrijke wedstrijd en er zal dus volop gestreden gaan worden om de punten.

vv. De Merino’s heeft de afgelopen seizoenen voor het merendeel op 1e klasse niveau geacteerd, maar degradeerde in het seizoen 2021/2022 naar de 2e klasse. Vorig seizoen plaatste het zich voor de play-offs voor promotie naar de 1e klasse, maar werd het in de halve finale uitgeschakeld door FC De Bilt. In de huidige competitie wil het met de Merino’s nog niet echt lukken en bivakkeren ze op de voorlaatste plaats op de ranglijst. Met Wilco den Hartog en Roy Terschegget beschikt het over een aantal geroutineerde spelers die het klappen van de zweep kent en er alles aan zullen doen om het tij te doen keren en punten te gaan halen, want als er geen ommekeer komt bij de Merino’s zullen ze onderin de ranglijst blijven en daar zullen ze niet tevreden mee zijn. De verwachting is dan ook, dat er een getergd de Merino’s aan de aftrap zal verschijnen.

VVA blameerde zichzelf afgelopen zaterdag bij FC Breukelen door met 3-0 te verliezen. Een tegenvaller, omdat er in de voorgaande 2 wedstrijden tegen Maarssen en Veensche Boys prima voetbal op de mat was gelegd en er resultaten geboekt werden. Zaterdag zal er dus uit een ander vaatje getapt moeten worden, want een resultaat is noodzakelijk om de aansluiting met de subtop te behouden. Trainer Dik Peters van Ton beschikt over een fitte wedstrijdselectie, dus heeft voldoende keuzemogelijkheden om het juiste team het veld in te sturen.

De wedstrijd VVA Achterberg tegen vv. de Merino’s staat onder leiding van KNVB scheidsrechter Dhr. Pepijn Helgering uit Amsterdam.

Locatie: Sportpark “De Meent” te Achterberg.
Aanvang: 14.30 uur