Voorbeschouwing vv. Veenendaal - VVA Achterberg

09-12-2022

Opnieuw staat er zaterdag a.s. een regioderby op het programma. Ditmaal gaat VVA Achterberg op bezoek bij vv. Veenendaal wat op een steenworp afstand van het Achterbergse sportpark op sportpark “De Groene Velden” haar thuiswedstrijden afwerkt.

Dit wordt tevens de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar, want na de deze wedstrijd breekt een langdurige winterstop aan. De eerste competitiewedstrijd in 2023 wordt pas gespeeld op zaterdag 4 februari als VVA Achterberg op bezoek gaat bij koploper ESA in Arnhem en dat is dus meteen een topper.

Eerst de wedstrijd tegen vv. Veenendaal dus. vv. Veenendaal bezet momenteel de 5e plek op de ranglijst met een achterstand van 9 punten op VVA Achterberg. vv. Veenendaal had zich ten doel gesteld om dit seizoen mee te strijden om de titel, maar die hoog gespannen verwachtingen worden op dit moment nog niet echt waargemaakt. 3 Gewonnen wedstrijden, 4 gelijke spelen en 3 verliespartijen leverden 13 punten op met een doelsaldo van 14-11. In de laatste wedstrijd voor de winterstop zal vv. Veenendaal de achterstand op VVA Achterberg willen verkleinen, dus dan moet er gewonnen worden. vv. Veenendaal zal dat moeten doen zonder de geschorste spelers Tim van de Weerdhof en Nick van Rooijen en trainer Tom Gesgarz.

Hoewel VVA Achterberg in de laatste 2 wedstrijden punten verspeelde is er toch sprake van tevredenheid, want een 2e plek op de ranglijst is natuurlijk een prima prestatie als promovendus. Zaterdag zal men proberen om het gat van 9 punten op vv. Veenendaal te vergroten en de 3 punten mee terug te nemen naar Achterberg. Wederom zal het puzzelen worden voor de technische staf, want naast de vele geblesseerden zal ook Nico van Laar ontbreken op het wedstrijdformulier. De 2 gele kaarten van vorige week tegen Advendo’57 betekenen 1 wedstrijd schorsing.

De wedstrijd staat onder leiding van KNVB scheidsrechter Dhr. Rudolf Wolterink uit Haarle.

Locatie: Sportpark “De Groene Velden” te Veenendaal.
Aanvang: 15.00 uur