VVA Achterberg wint derby tegen DVSA

14-10-2019

Op een regenachtig Sportpark De Meent stond voor VVA de derby tegen het Amerongse DVSA op het programma. Traditioneel een lastige wedstrijd voor de Achterbergers. Na een boeiende wedstrijd met twee gezichten stond een 3-2 overwinning voor VVA op het scorebord.

In de eerste helft was VVA heer en meester. Nadat DVSA na een paar minuten de eerste mogelijkheid kreeg, was het daarna eenrichtingsverkeer richting het Amerongse doel. Met mooi en goed voetbal creëerde VVA tal van kansen. De snelle aanvallen volgden elkaar in rap tempo op en resulteerde in drie prima doelpunten. Twee keer Mike Molenaar waarvan één strafschop en één keer Simon Brouwer. Ook de 4-0 viel na een prachtige aanval.

Op schandalige wIjze afgevlagd en nog erger afgefloten door de scheidsrechter. Tel daarbij de gemiste kansen en de 3-0 ruststand was feitelijk geflatteerd.

De tweede helft gaf een heel ander beeld. VVA was geen schim van het team van de eerste helft. DVSA wilde wel maar kon niet. Opnieuw was het de scheidsrechter die een handje hielp. Zo’n 10 minuten na rust werd een schwalbe beloond met een strafschop. Het bleef lang 3-1. VVA kreeg wel wat kansjes, maar overtuigde niet meer. DVSA kwam er niet door creëerde zelf geen kansen. Opnieuw een strafschop na vermeend hands bracht de spanning helemaal terug toen het 3-2 werd. VVA verzuimde de wedstrijd op slot te zetten. Mike Molenaar miste voor open doel, ook Bart Prins schoot van dichtbij hoog over. Uiteindelijk bleef het onnodig spannend tot de laatste seconde maar trok VVA de volle drie punten over de streep. Door puntverlies van concurrent Candia staat VVA nu alleen aan kop met 12 punten uit 4 wedstrijden.

Komende zaterdag speelt VVA een uitwedstrijd in en tegen Austerlitz. Aanvang 15:00 uur.