VVA gaat op bezoek bij FC Hilversum.

30-11-2023

Zaterdag 2 december ’23 gaat VVA op bezoek bij FC Hilversum. Na de mooie 3-0 thuisoverwinning vorige week in de regioderby tegen de Merino’s moet er een goed vervolg gegeven worden in de uitwedstrijd tegen hekkensluiter FC Hilversum om aansluiting te houden met de subtop.

FC Hilversum is een roemruchte club en werd onder de naam Voorwaarts opgericht op 30 augustus 1906. In het begin werden er wat vriendschappelijke wedstrijden gespeeld, maar toen later aan de competitie werd deelgenomen, werd de naam veranderd in Sparta. In 1912 promoveerde men naar de 3e klasse van de Nederlandsche Voetbal Bond en moest de naam veranderd worden, omdat er reeds een Sparta in Rotterdam bestond. Vanaf dat moment dateert de naam FC Hilversum.

FC Hilversum heeft tijdens haar ruim 100-jarig bestaan vele ups en downs gekend, maar is altijd èèn van de toonaangevende verenigingen in het Gooi geweest. Na een wat minder geslaagde periode in het Betaald Voetbal (1955-1968), waarin men in het seizoen 1961/1962 zelfs promotie afdwong naar de 1e divisie, keerde de vereniging weer terug in de rijen der amateurs. Het was in 1969 dat de club zich nestelde op het Sportpark Crailoo, ook thans nog de thuisbasis. Jaren speelde men in de top van het amateurvoetbal in Nederland, totdat zo’n 10 jaar geleden besloten werd om te stoppen met zondagvoetbal en zo kwam er na 107 jaar een einde aan zondagvoetbal en ging men verder in het zaterdagvoetbal. In het zaterdagvoetbal speelde FC Hilversum nooit hoger dan de 3e klasse, maar in het seizoen 2022/2023 werden ze met een straatlengte voorsprong op concurrent Hees kampioen in de 3e klasse C en werd promotie bewerkstelligd naar de 2e klasse.

In de huidige competitie is FC Hilversum hekkensluiter en bezet het de 14e plaats op de ranglijst. Van de 9 gespeelde wedstrijden gingen er 7 verloren en er werd er 2x gelijk gespeeld. De doelcijfers zijn 17 voor en 37 tegen. Het keurkorps van trainer Ferry Marks, die aan het einde van dit seizoen na 5 seizoenen stopt bij FC Hilversum, heeft de punten hard nodig om uit de gevarenzone te komen, dus zullen ze er alles aan doen om de punten in eigen huis te houden.

VVA behaalde vorige week een prima 3-0 overwinning in de regioderby tegen de Merino’s en steeg naar de 6e plek op de ranglijst. Er heeft zich inmiddels al wel een scheiding afgetekend in de 2e klasse B. Er is een top 5, daarna zijn er 6 ploegen die de brede middenmoot vormen met VVA als aanvoerder en daarachter zijn er 3 teams die enigszins iets achterop zijn geraakt. Met nog 2 wedstrijden te gaan voor de winterstop is het zaak om in die wedstrijden resultaten te boeken, zodat de winterstop met een goed gevoel ingegaan kan worden. Er zijn geen blessures of schorsingen, dus er staat de technische staf een fitte wedstrijdselectie ter beschikking.

De wedstrijd FC Hilversum tegen VVA Achterberg staat onder leiding van KNVB scheidsrechter Dhr. Jos Straver uit Rijswijk.

Locatie: Sportpark “Crailoo” te Hilversum.
Aanvang: 14.00 uur