VVA verliest met 0-1 van DFS Opheusden

27-08-2020

Dinsdag 25 augustus ’20 speelde VVA Achterberg de 3de wedstrijd in de voorbereiding. Na een 1-1 gelijkspel tegen ONA’53, een 1-2 nederlaag tegen Lunteren volgde nu een 0-1 nederlaag tegen DFS uit Opheusden. DFS Opheusden acteerde vorig seizoen nog in de eerste klasse van het zaterdagvoetbal, maar de club heeft er voor gekozen om het prestatievoetbal vaarwel te zeggen en terug te keren naar de basis en opnieuw te starten in de 4de klasse met nagenoeg allemaal spelers uit Opheusden en directe omgeving. Sven van Roekel (voormalig jeugdtrainer bij VVA) is de huidige hoofdtrainer, terwijl Hennie Kosman (ook met een verleden bij VVA) er verzorger is.

VVA-trainer Jan Veldhuizen kon niet beschikken over Simon Brouwer en Maik Veenendaal, die allebei op vakantie zijn, maar verder waren alle A-selectiespelers beschikbaar.

Hoewel VVA Achterberg in het begin al een goede mogelijkheid kreeg was er daarna in de eerste minuten wat weifelend en onzeker optreden in verdedigend opzicht, maar allengs wist VVA Achterberg het voetballend weer op te pakken en kreeg het na een tiental minuten via Kevin van Offeren een goede schietkans, maar het schot ging naast het doel van de DFS-goalie. Dezelfde Kevin van Offeren moest zich na een kwartier laten vervangen met een kuitblessure. In het vervolg van de eerste helft speelde VVA Achterberg slordig en ongeconcentreerd. DFS is een fysieke tegenstander die met veel inzet de tegenstander te lijf gaat en het daarbij niet schuwt om overtredingen te maken. VVA Achterberg kon daar eigenlijk niet goed mee omgaan en kwam daardoor ook niet in het gewenste spel. Desondanks kreeg VVA Achterberg een aantal mogelijkheden. De DFS doelman moest handelend optreden bij een uitstekend schot van Ilias Abba en bij een inzet van Wesley van Merkestein. Daartegenover stond een grote kans voor DFS, maar VVA-doelman Wiebe Hendriks wist knap redding te brengen. Net voor rust leek VVA Achterberg op voorspong te komen, toen Wesley van Beijnum op het doel van DFS afstevende, maar hij werd ongeoorloofd ten val gebracht binnen de 16 meter en iedereen verwachte een strafschop voor VVA Achterberg, doch de scheidsrechter besloot een directe vrije trap net buiten de 16 te geven. Wesley Rocourt legde de bal over de muur, maar de DFS-doelman wist de bal met een uiterste krachtsinspanning uit het doel te ranselen. Ruststand 0-0.

In de 2de helft tapte VVA Achterberg uit een ander vaatje. Meteen na rust was Bart Prins gevaarlijk met een kopbal die net over het doel ging, maar VVA Achterberg liet zich voetballend veel meer gelden en duwde DFS terug op eigen helft. Er ontstonden diverse kansen. Dwight Keeldar brak door op rechts, maar wist net niet Wesley van Beijnum te bereiken, omdat een verdediger van DFS tijdig kon ingrijpen. Een schot van Wesley van Beijnum ging rakelings naast het doel en even later wist de keeper een schot van diezelfde Wesley te keren. Toine Korthouwer raakte nog, na een afgezwaaide voorzet, de deklat en Ilias Abba haalde nog een keer verwoestend uit, maar ook hier wist de keeper redding te brengen. DFS bleef gevaarlijk bij omschakelmomenten en in de 77e minuut lag de verdediging open en wist een DFS-aanvaller de 0-1 te scoren. VVA Achterberg probeerde er nog een slotoffensief uit te persen en dit leidde tot een aantal hectische momenten in het strafschopgebied van DFS, maar gescoord werd er niet meer.

Opstelling VVA: Wiebe Hendriks, Toine Korthouwer, Bart Prins, Wesley Rocourt, Tim van Ginkel (65. Patrick van der Laan), Kevin van Offeren (15. Kay van der Harst) Ilias Abba, Gijs van Roekel), Wesley van Merkestein (46. Mark van Ruiswijk),Dwight Keeldar en Wesley van Beijnum (75. Mitchel Strijdhorst)

Zaterdag 29 augustus a.s. start de bekercompetitie en dan ontvangen de Achterbergers het Utrechtse Houdt Moedig Stand (HMS). HMS speelt in de 4de klasse H Zaterdag. Aanvang op sportpark “De Meent” is 14.30 uur.