Wanprestatie VVA Achterberg

17-09-2023

Zaterdag 16 september jl. ging VVA in de laatste bekerwedstrijd in de poulefase op bezoek bij sv. Houten en keerde met een kansloze 3-0 nederlaag terug naar Achterberg. Waar de eerste 2 wedstrijden goed tegenstand geboden werd en er prima werd gevoetbald, werd in Houten een wanprestatie geleverd.

Na afloop waren de analyses helder. Een collectieve wanprestatie van het hele team, waarbij alleen in de eerste 8 minuten van de 1e helft en de eerste 5 minuten van de 2e helft aanvaardbaar voetbal werd gespeeld.

VVA begon eigenlijk prima aan de wedstrijd en kreeg goede kansen via Wesley van Merkestein en Rick Degenaar. Na 8 minuten plantte keeper Thomas Bronk zijn knie in de rug van Mike Jansen en was er een blessurebehandeling nodig, maar Mike kon op karakter en met pijnstillers verder spelen.

Na deze blessurebehandeling veranderde het spelbeeld volkomen en was het sv. Houten die het spel dicteerde en VVA bij de strot greep. Dit leidde in de 14e minuut tot de 1-0 toen een voorzet vanaf de zijkant prima werd ingekopt. VVA speelde apathisch, was telkens een stapje te laat, verloor elk duel en had geluk, dat de ruststand slechts 1-0 was, doordat keeper Wilco Verwoerd de nodige reddingen verrichtte en het vizier bij sv. Houten niet altijd op scherp stond.

Het donderde even in de rust, waar trainer Dik Peter van Ton duidelijk liet blijken not amused te zijn met het vertoonde spel en de instelling en beleving van de spelers. In de tweede helft leek het er even op, dat er verbetering in zou treden, maar in de 56e minuut scoorde sv. Houten 2-0 en was duidelijk, dat de wedstrijd gespeeld was. sv. Houten liet VVA van het kastje naar de muur lopen en verzuimde de vele kansen af te maken. In de 85e minuut was het invaller Brayton Biekman (inmiddels 44 jaar), die de eindstand op 3-0 bracht.

Een wedstrijd om snel te vergeten. “Het was kommer en kwel vanmiddag”, was een duidelijke analyse van middenvelder Giovanni Scharrenberg, die met een hamstringblessure uitviel. Ook Gijs van Roekel en Wesley van Merkestein verlieten met een blessure het veld, dus de medische staf krijgt het druk de komende week.

Opstelling VVA:
Wilco Verwoerd, Luuk Bender, Nico van Laar, Mike Jansen, Wail Kada, Giovanni Scharrenberg (67e Sven van den Brink), Joris Kuipers, Gijs van Roekel (46e Nick ter Burg), Wesley van Beijnum, Rick Degenaar en Wesley van Merkestein (64e Sander Keulen).

Zaterdag 23 september ’23 gaat de competitie van start en VVA begint dan met een uitwedstrijd bij CJVV in Amersfoort. De aanvang op sportpark “Vermeerkwartier” is 14:30 uur.
De oefenwedstrijd van dinsdag 19 september ’23 bij ONA’53 gaat niet door.