Eerste elftal hervat competitie met winst

18-01-2014

De eerste wedstrijd van de 2e competitiehelft was gelijk een streekderby. In het naburige Bennekom werd aangetreden tegen vv Bennekom. De heenwedstrijd hadden de Achterbergers met 1-0 gewonnen. Gezien de stand op de ranglijst en het gegeven dat Bennekom thuis dit seizoen goed presteert en VVA’71 uit echter niet was het voor beide ploegen een wedstrijd van belang. VVA’71 miste de langdurig geblesseerde Arnaud Weideman, de met een hamstring blessure kampende Jasper Bolland en de geschorste Christy Bonevacia. Dat het een wedstrijd van belang was bleek vooral het eerste half uur. VVA’71 wilde zeker niet verliezen en ook vv Bennekom wilde niet echt het initiatief nemen Het in eerste instantie behoudend spelende VVA’71 kreeg na een half uur meer grip op de wedstrijd zonder dat het echt gevaarlijk werd. De eerste, weliswaar kleine, mogelijkheden kwamen in het laatste deel van de eerste helft. Aan Achterbergse zijde hadden zowel Gerrit Bartels als Siemen Eijkemans een kans maar de beste mogelijkheid was op slag van rust voor de thuisclub. Doelman Nicholas Skverer wist ter nauwer nood een treffer te voorkomen. In de tweede helft toonde de formatie van de scherp coachende Henk van de Pol de voetballend betere ploeg te zijn. Dit ondanks de matige wedstrijd die beide ploegen op de mat legden. Eerst kon de Bennekom goalie een vrije bal van Marc Harlaux maar net tot corner verwerken en na een uur spelen was het de actieve Rogier Gerritsen die met een goed afstandsschot de doelman van de thuisclub op de proef stelde. Na 65 minuten kwam Clint van der Wal in het veld voor Gerrit Bartels waardoor Siemen Eijkemans vanuit een andere positie ging spelen. Wat al vrij snel succes opleverde. Een door Roy Versluis goed opgezette aanval bracht Siemen Eijkemans in prima scoringspositie en de topscoorder van de hoofdklasse A rondde vervolgens bekwaam af. Een verdiende voorsprong voor VVA’71 en de thuisclub moest aan de bak. Het laatste kwartier werd dan ook een spannende slotfase met eerst voor vv Bennekom een prima kopkans die echter gemist werd. Naarmate het eindsignaal vorderde kwamen de beste kansen voor de Achterbergse formatie. Zo had Clint van der Wal prima mogelijkheden om de wedstrijd op slot te gooien maar het duurde uiteindelijk tot de blessuretijd voordat VVA’71 definitief de wedstrijd in haar voordeel besliste. Het was Rogier Gerritsen die prima kon doorgaan en vervolgens beheerst afrondde. Daarmee de 0-2 op scorebord brengend en de wedstrijd definitief in het voordeel van VVA’71 laten uitvallen. De 0-2 overwinning kan als een prima teamprestatie van een als collectief strijdend VVA’71 gezien worden en is een mooi vertrekpunt voor de rest van de competitie. Opstelling VVA’71: Nicholas Skverer, Nick Vijlbrief, Nico van Laar, Luud Eijkemans, Mourad Marbouh, Rogier Gerritsen, Roy Versluis, Gerrit Bartels (Clint van der Wal), Marc Harlaux, Matthijs Boom, Siemen Eijkemans.