VVA in beweging!

25-10-2019

Van uw aandachtig supporter:

VVA is in beweging en hoe! Zoals u weet bekijk ik graag een wedstrijdje bij deze mooie club. Ik ben dan ook regelmatig langs de velden te vinden zowel bij de jeugd als bij de senioren. Maar wat mij altijd fascineerde is de voorbereiding naar de zaterdag toe. Wat gebeurt daar nou allemaal? Ik vroeg het mijzelf af en ben afgelopen weken ook op de doordeweekse dagen te vinden geweest op het mooie sportpark de Meent. Zo ook op de donderdagavond, en wat mij daar direct opviel was dat ik bij aankomst mijn auto bijna bij boer Wischerhof op de oprit moest parkeren. Ik dacht op dat moment wat is hier allemaal aan de hand?

Daarnaast brandde op maar liefst drie velden de veldverlichting. Kortom mijn interesse was gewekt.

Eenmaal binnen zag ik op veld 1 de mannen van VVA 1 en VVA 2 op indrukwekkende wijze bezig met hun voorbereiding voor as zaterdag. Op het strakke VOC Court naast de kantine waren de mannen van VVA 3 bezig hun techniek aan het bijschaven. En ik zeg u daar lopen een heel aantal zeer behendige spelers tussen.

En dan op naar het 2de veld. In de veronderstelling dat VVA maar 3 senioren elftallen heeft, dacht ik onderweg te zijn naar een jeugdtraining. Echter niets was minder waar. Een “kleine” 25 senioren waren daar bezig met een zeer intensieve training onder leiding van Gerbrand Koster. VVA heeft er sinds deze week weer een senioren elftal bij welke aan de competitie gaat deelnemen, VVA 4. Een elftal met heel veel bekende Achterbergse gezichten. Geweldig nieuws voor deze toch relatief kleine vereniging.

Na wat langs te velden te hebben gedwaald werd mijn aandacht getrokken richting de kantine. De meeste trainingen waren inmiddels beëindigd dus tijd voor de 3de helft. In de kantine was het al behoorlijk druk en met de binnenstromende elftallen werd dat alleen maar meer.

En toen werd mij ook duidelijk waarom het zo druk was, en waarom ik mijn auto bijna niet kwijt kon. VVA heeft twee nieuwe toppers achter de bar staan te weten Rinie Veenhof en Jeroen van Esterik Met een bewonderenswaardige toewijding en gezelligheid, wisten zij het iedereen naar hun zin te maken. Het leek of ze dit al jaren deden zo vanzelfsprekend en niets was ze te gek. Van een hapje tot een tapje alles was weer tot in de puntjes verzorgd.

Ik zeg u weer want VVA Achterberg kent alleen maar van deze toppers. Vrijwilligers die op elk niveau binnen de club zich inzetten voor de vereniging. En ja vandaag benoem ik specifiek deze twee maar ik zou ze zo graag allemaal willen benoemen. Vrijwilligers dat is waar de vereniging op draait waar iedere vereniging op draait. Zij zijn het bestaansrecht van de club. En dat is tegenwoordig niet meer zo vanzelfsprekend. VVA Achterberg is daarom ook zo ontzettend trots op alle vrijwilligers.

En VVA verwelkomt graag ook nieuwe mensen zoals o.a. dus ook Rinie Veenhof en Jeroen van Esterik Want een al om bekend zijnde oud gezegde geeft al aan; “vele handen maken licht werk”.

Wilt u ook deel uit maken van deze fantastische groep mensen? Meldt u zich gerust (vrijblijvend) aan bij Henk Ruiswijk bereikbaar op het nummer 06-50240550 of gewoon bij de club. Wij heten u van harte welkom! Want ook dat is voetbal en zo hoort het te zijn!