Voorbeschouwing Candia’66 - VVA Achterberg

20-10-2021

Zaterdag 23 oktober a.s. staat op de Grebbeberg de kraker Candia’66 tegen VVA Achterberg op het programma. Niet alleen een beladen derby, maar ook een topper tussen twee kampioenskandidaten in de 4de Klasse I. Vorig jaar werd deze topper gespeeld op zaterdag 10 oktober ’20 en dat moest helaas zonder publiek vanwege de toen geldende Covid-19 maatregelen, maar desondanks hadden vele supporters van beide clubs zich ‘verschanst’ in het bos achter de omheining om toch de wedstrijd te kunnen volgen. Voorafgaand met het traditionele vuurwerk werd het geen hoogstaande wedstrijd, maar was het wel een echte derby met veel strijd en wist VVA Achterberg in de stromende regen een verdiende 1-3 overwinning te behalen door doelpunten van Gijs van Roekel, Bart Prins en Wesley van Merkestein.

Na 4 wedstrijden spelen in de competitie, zijn er 4 koplopers in 4I. Zowel VVA Achterberg (+12), Candia‘66 (+8), DEV Doorn (+6) als ’t Goy (+5) hebben allen 10 punten behaald, maar VVA Achterberg staat 1ste op basis van een beter doelsaldo. Naast de kraker Candia’66 – VVA Achterberg staat ook de wedstrijd ’t Goy – DEV Doorn komende zaterdag op het programma.

Candia’66 kent een prima start van het seizoen. In de KNVB beker wist men zich als poulewinnaar te plaatsen voor de volgende ronde en daar wist men zich onlangs in een midweekse bekerwedstrijd te plaatsen voor de volgende bekerronde door 1ste klasser FC Breukelen na het nemen van strafschoppen te verslaan. Ook in de competitie gingen de Rhenenaren prima van start, want de eerste 3 wedstrijden werden gewonnen (4-1 winst bij Aurora, 1-0 winst thuis tegen Schalkwijk en 6-2 thuis tegen HDS). Afgelopen zaterdag werd er met 2-2 gelijkgespeeld in Cothen tegen SVF en dat zal een tegenvaller zijn geweest, dus is Candia’66 gebrand op een goed resultaat tegen VVA Achterberg.

Voor VVA Achterberg staan er de komende 2 weken pittige en belangrijke wedstrijden op het programma, want na de wedstrijd tegen Candia’66 komt DEV Doorn op bezoek. De resultaten in deze wedstrijden zijn mede bepalend voor de stand in de 1ste periode. De 1ste periode gaat over 8 wedstrijden, terwijl de 2de en 3de periode 9 wedstrijden omvatten. VVA Achterberg ging de competitie wat moeizaam van start, maar de laatste wedstrijden begint het team van technisch duo Jan Veldhuizen/Dion van der Laan de vorm weer meer te vinden. Voetballend gaat het steeds beter, er worden veel kansen gecreëerd en het scorend vermogen is in orde. Ook verdedigend gaat het steeds beter en raakt men steeds beter op elkaar ingespeeld.

VVA Achterberg en Candia’66 kwamen elkaar 4 keer tegen in competitieverband. Beide clubs wisten 2x te winnen, maar het doelsaldo is in het voordeel van de Achterbergers: 6-3.

De wedstrijd staat onder leiding van KNVB scheidrechter Dhr. J. Kondratiuk.

Locatie: Sportpark “Candia” te Rhenen.

Aanvang: 14.30 uur