VVA Achterberg blijft winnen

17-02-2020

Voor koploper VVA Achterberg stond een op papier lastige uitwedstrijd bij DVSA in Amerongen op het programma. De Achterbergers speelden een degelijke wedstrijd met uiteindelijk een verdiende 0-3 overwinning.

Met de jonge Gijs van Roekel wederom op de positie van Simon Brouwer en zonder de geschorste Bart Prins maar met Wesley Rocourt weer terug in de basis begon VVA prima aan de wedstrijd. Al in de 4e minuut kwam VVA op voorsprong. Uit een hoekschop van Ilias Abba kopte Kevin van Offeren goed binnen. DVSA liet zich hierdoor niet beïnvloeden en ging met veel energie op zoek naar de gelijkmaker. Beide ploegen zetten hoog druk waardoor er een open wedstrijd ontstond. Dit resulteerde in enkele kansjes voor DVSA, maar doelman Wilco Verwoerd kon eenvoudig zijn doel schoon houden. Aan de andere kant was VVA veel dreigender. Eerst miste Mike Molenaar een grote kans voor open doel, vervolgens werd een 100% zuiver doelpunt afgevlagd voor buitenspel. De verder prima fluitende scheidsrechter Rekers kon dat zelf niet beoordelen. Vlak erna kwam DVSA goed weg met slechts een gele kaart toen de doorgebroken Gijs van Roekel werd onderuit gehaald op de rand van de 16. De vrije trap die volgde werd ruim naast geschoten. Met een 0-1 stand gingen de ploegen aan de thee.

In de 2e helft was VVA vanaf de aftrap de veel betere ploeg. Het krachtsverschil was groot en DVSA kwam er vrijwel niet meer uit. De kansen voor VVA werden groter en groter. Toch duurde het tot de 74e minuut voordat Wesley van Merkenstein de 0-2 binnenschoot op aangeven van Maik Veenendaal. Vlak erna rondde Wesley van Beijnum een prachtig aanval van de Achterbergers af. Opnieuw werd er gevlagd voor buitenspel. Wederom een 100% zuiver doelpunt afgekeurd. Dit hoort er een beetje bij in de laagste klassen, het zou een mooie club als DVSA sieren enige aandacht voor deze onsportiviteit te hebben.

Vlak voor tijd pikte Mike Molenaar alsnog zijn doelpunt mee na het missen van enkele kansen waarmee de eindstand op 0-3 werd bepaald.

Met deze overwinning blijft VVA op kampioenskoers in de 4e klasse H. Niet alleen qua punten is de voorsprong groot, zeker het degelijke spel geeft veel vertrouwen. De grootste concurrent op papier is nog steeds Patria maar door wederom een afgelasting heeft deze ploeg inmiddels 5 wedstrijden minder gespeeld.

De komende twee weken is VVA Achterberg vrij. Op zaterdag 7 maart komt DEV uit Doorn op bezoek Sportpark De Meent.

Meer nieuws Overzicht