Puntverlies eerste elftal bij DVS'33 Ermelo

03-11-2013

DVS'33 Ermelo - VVA'71 1-1 (rust 1-0) Doelpunt VVA'71 Gerrit Bartels. Man of the match: Marc Harlaux.

Het eerste elftal heeft in de uitwedstrijd tegen DVS’33 kostbare punten laten liggen. Het was voor de eerste keer in de historie dat beide teams tegen elkaar in actie kwamen in competitieverband. Een belangrijke confrontatie gezien de stand op de ranglijst en het wedstrijdprogramma van zaterdag. Op basis van de eerste helft mochten de Achterbergers zich gelukkig prijzen als een punt zou worden behaald. Op het fraaie sportpark in Ermelo en bij het gastvrije DVS’33 werd bij rust tegen een 1-0 achterstand aangekeken. Een doelpunt, zoals al eerder dit seizoen ingeleid door simpel balverlies en door niet scherp verdedigen. Bij VVA’71 maakte doelman Julius van der Linden, als vervanger van de geschorste Nick Skverer, een verdienstelijk competitiedebuut. Voor het overige koos trainer Henk van de Pol voor dezelfde formatie die DOVO zo knap opzij wist te zetten. Ook bij de thuisclub was een opvallende naam in de basiself. De deze week van Go Ahead teruggekeerde aanvaller Maurice de Ruiter stond gelijk opgesteld. De elf van trainer Henk van de Pol speelden in de eerste helft te afwachtend en wat gemakzuchtig. Waardoor de thuisclub wat meer het initiatief had zonder ook echt gevaarlijk te worden. Het leek erop dat de winst op DOVO nog in het hoofd zat of waren de gedachten al bij de wedstrijd FC Twente-NEC waar de selectie na de wedstrijd naar toe zou gaan? Het duurde in ieder geval tot de 44e minuut voordat er een echte scoringskans (Matthijs Boom) was. Was de eerste helft matig qua aanzien, de tweede helft met een initiatiefrijker en beter spelend VVA’71 werd aantrekkelijker en spannend. Nadat eerst Julius van der Linden nog handelend moest optreden om een 2e treffer voor de thuisclub te voorkomen scoorde Gerrit Bartels op fraaie wijze zijn eerste competitietreffer voor VVA’71 en de gelijkmaker in deze wedstrijd. Een prima voorzet van Marc Harlaux werd onberispelijk binnen geschoten. VVA’71 trok de wedstrijd naar zich toe en het wachten was op de tweede treffer. Rogier Gerritsen kreeg 2 kopkansen en Siemen Eijkemans raakte de paal waarna Matthijs Boom verzuimde de terugspringende bal in een praktisch leeg doel te schieten. De in de 78e minuut ingevallen Jasper Bolland deed ook van zich spreken door de bal snoeihard onderkant lat te schieten. DVS’33 had in de slotfase ook nog een doelrijpe kans maar het zou uiteindelijk 1-1 gelijk blijven. Over de gehele wedstrijd gezien een juiste uitslag waarbij de formatie van trainer Henk van de Pol zal beseffen dat op grond van de tweede helft 3 punten mogelijk waren geweest. In de hoofdklasse A pakte Sparta Nijkerk de eerste periodetitel na een moeizame winstpartij. De ploeg uit Nijkerk had helemaal een prima dag want door de gelijke spelen van de concurrentie werd de voorsprong op de ranglijst op nummer 2 Ajax vergroot tot 5 punten. Voor onze jongens wacht a.s. zaterdag Ajax op de Toekomst en om bovenin mee te blijven doen is nieuw puntverlies niet veroorloofd. Opstelling VVA’71: Julius van der Linden, Roy Versluis, Nico van Laar (Jasper Bolland), Luud Eijkemans, Mourad Marbouh, Rogier Gerritsen, Christy Bonevacia, Marc Harlaux, Matthijs Boom (Clint van der Wal), Gerrit Bartels, Siemen Eijkemans.