Bijzondere “kickboks” training VVA 1

12-02-2020

Wie dinsdagavond 11 februari langs of op ons sportpark de Meent kwam zal zeker vreemd hebben opgekeken. Wat je zag was namelijk een groep voetballers die les kregen in Kickboksen. Kickboksen? Ja inderdaad, het eerste elftal van VVA Achterberg kreeg onder leiding van Marcel Verhaar eigenaar van de gelijknamige sportschool Team Verhaar Veenendaal een zeer intensieve training in Kickboksen voorgeschoteld.

De sport Kickboksen kent zijn oorsprong in Japan en de Verenigde Staten, waar het begin jaren zeventig populair werd. Het kickboksen is in de VS ontstaan als systeem om verschillende stijlen vechtsporters zich met elkaar te laten meten. Bij kickboksen worden de stoten van het boksen gecombineerd met de trappen uit sporten zoals karate en taekwondo.

Wat moet dat nu op een voetbalveld hoor ik je zeggen. Uiteraard gaat het in dit geval niet om het gevecht tegen elkaar. Deze sport is de ideale methode om op een intensieve wijze zowel metaal als fysiek op individueel niveau sterker te worden. En ik beloof u intensief dat was het zeker. De mannen van VVA 1 hebben alles uit de kast moeten halen om aan de gevraagde trainingsarbeid van Marcel en zijn team te moeten voldoen. Los van het intensieve werk hebben de mannen ook ontzettend veel lol gehad. Er zijn zelfs al nieuwe bijnamen in het leven geroepen zoals Bart “Verhoeven” Prins en Mike “The Lumberjack” Molenaar. Bij de kenners onder ons wel bekend.

Kortom een zeer geslaagde avond met ontzettend veel dank aan Team Verhaar Veenendaal en vooral ook een speciale dank aan Marcel Verhaar. Indien je geïnteresseerd bent kunt je terecht op de website van Team Verhaar voor meer informatie www.gymverhaar.nl

Meer nieuws Overzicht