VVA knokt zich naar overwinning

01-10-2023

VVA ontving in de eerste thuis competitiewedstrijd het Scherpenzeelse sv. De Valleivogels. sv. De Valleivogels geldt als één van de potentiële titelkandidaten in de 2e klasse B en zij spreken ook uit om in de top 5 te willen spelen en een periodetitel te willen pakken. Zaterdag jl. viel er niets te halen voor ze in Achterberg. VVA speelde vanaf de 23e minuut met 10 man, maar won soeverein met 3-0.

Goede start VVA
VVA kwam goed uit de startblokken en kreeg via Mike Jansen de eerste kans van de wedstrijd, maar zijn kopbal ging naast. Even later was er ook gevaar voor het doel van Wilco Verwoerd, maar ook die kopbal ging naast het doel. Binnen de 10 minuten kwam VVA op een 1-0 voorsprong. Rick Degenaar werd onderuitgehaald in het strafschopgebied en hij schoot zelf de toegekende strafschop onberispelijk achter doelman Tim van de Weerdhof.

Hoofdrol scheidsrechter
In de 18e minuut ontsnapte aanvoerder Remco van de Fliert van de sv. de Valleivogels aan een rode kaart, toen hij Tarik El Khoulati natrapte. De matig leidende scheidsrechter Vriesenga uit Bilthoven stond er bovenop, maar durfde geen rood te trekken. Wel gaf hij Tarik een gele kaart vanwege diens reactie. Nog geen 5 minuten later eiste dezelfde arbiter weer een hoofdrol op, want hij gaf Tarik zijn 2e gele kaart van de wedstrijd na een lichte overtreding op het middenveld.

VVA moest dus met 10 man verder. Snel werd het tactisch plan uiteengezet voor de rest van de 1e helft, waarbij het uitgangspunt was om verder geen schade op te lopen. Net voor het halve uur kwam VVA zelfs op 2-0. Een magistrale pass van Rick Degenaar kwam bij Wesley van Merkestein terecht, die met een beheerst lobje in een 1 op 1 situatie keeper Tim van de Weerdhof verschalkte.

In de 33e minuut was er weer een rode kaart moment, toen Rob van Eem natrapte in een duel met Rick Degenaar, maar ook dit keer zag de scheidsrechter het niet of wilde hij niet zien. Nog geen minuut later was Giovanni Scharrenberg de reddende engel voor de Achterbergers door een inzet op de doellijn te pareren en zo brak de rust aan met een 2-0 voorsprong.

Overleven
In de rust werd het strijdplan voor de 2e helft besproken, want sv. De Valleivogels moest komen om iets aan de achterstand te doen. Helaas moest Nico van Laar de wedstrijd met een blessure staken, dus ging Luuk Bender centraal spelen en viel Bjorn Looijen in als linker verdediger. VVA werd teruggedrongen op eigen helft en probeerde met man en macht de voorsprong te verdedigen en via de omschakeling gevaarlijk te worden. sv. De Valleivogels was niet bij machte om echt gevaar te stichten. Met het inbrengen van oud VVA-speler Leo van Eem werd sv. de Valleivogels wel wat dreigender, maar dit leidde niet echt tot grote kansen. De grootste kans was voor de ingevallen Friso Drewes, maar die schoot in kansrijke positie over het doel van Wilco Verwoerd. Verder beperkte sv. de Valleivogels zich tot schoten van afstand, die of naast gingen of een prooi waren voor Wilco. Ondertussen was Rick Degenaar, met een ogenschijnlijk zware knieblessure, uitgevallen en dat was een aderlating voor de Achterbergers. In de 80e minuut gooide Wesley van Beijnum de wedstrijd definitief op slot. Na een afgemeten vrije trap van Giovanni Scharrenberg scoorde Wesley met een prima geplaatste kopbal de bevrijdende 3-0. Na 50 minuten en 59 seconden blies scheidsrechter Vriesenga voor het eindsignaal en bleven de 3 punten in Achterberg.

De conclusies vanuit het kamp van sv. de Valleivogels waren na afloop duidelijk: “Collectief falen, vanaf het begin geen scherpte, geen creativiteit in de ploeg en een armoedig sv. de Valleivogels” waren duidelijke woorden van aanvoerder Remco van de Fliert.

Dik Peters van Ton was trots op zijn ploeg: “De spelers hebben keihard gewerkt en we hebben een collectief sterk VVA gezien vanmiddag. We hebben meer dan een uur met 10 man gespeeld en sv. de Valleivogels heeft maar 1 echt uitgespeelde kans gecreëerd in de 2e helft. De taken werden prima uitgevoerd vandaag.”

Opstelling VVA:
Wilco Verwoerd, Jasper van Daalen, Nico van Laar (46e Bjorn Looijen), Mike Jansen, Luuk Bender, Giovanni Scharrenberg, Joris Kuipers (85e Gijs van Roekel), Tarik El Khoulati, Wesley van Beijnum, Rick Degenaar (64e Sander Keulen) en Wesley van Merkestein (71e Nick ter Burg).

Zaterdag 7 oktober ’23 gaat VVA op bezoek bij VVOP in Voorthuizen. De aanvang op sportpark “De Roeleneng” is 14:30 uur.