VVA delft onderspit in Veenendaal

22-04-2024

Zaterdag 20 april ’24 ging VVA voor de ‘burenruzie’ op bezoek bij vv. De Merino’s in Veenendaal. Voor beide teams waren de belangen groot, want zowel De Merino’s als VVA stonden voor deze wedstrijd in de gevarenzone voor play-off wedstrijden voor handhaving/degradatie. VVA deed geen goede zaken, want het verloor onnodig met 4-2.

De ontvangst in het businesshome door De Merino’s voorzitter Jan Achterberg, gastheer Gerard de Roos en businessclubbestuurslid Wilco van Engelenburg was allerhartelijkst en gezellig en ook de nazit na de wedstrijd was in een gemoedelijke en vriendelijke sfeer zoals het hoort.

In de beginfase was het meeste balbezit voor De Merino’s al kreeg VVA wel 2 goede mogelijkheden, maar Joris Kuipers schoot in kansrijke positie voorlangs het doel van Guido Prins en Wesley van Merkestein miste precisie bij z’n voorzet en zo kon De Merino’s gemakkelijk uitverdedigen. In de 17e minuut kwam De Merino’s op voorsprong. Een vrije trap aan de zijkant van de 16-meter op een aantal meters van de achterlijn werd door Lars Middelwijk tegen de touwen geschoten en daar zag keeper Wilco Verwoerd er niet goed uit. Luttele minuten later had Maurice de Ruiter de gelijkmaker kunnen scoren, maar zijn inzet werd van de doellijn gehaald. Even later wist Wilco Verwoerd met een prima redding Aron de Koning van scoren te weerhouden. De Merino’s kwam in de 35e minuut op een 2-0 voorsprong. Een verre trap van keeper Guido Prins werd doorgekopt door Aron de Koning en na mistasten in de VVA-defensie kon Melvin van de Haar scoren. Nog geen 3 minuten later kreeg Bjorn Looijen een uitgelezen kans om de aansluitingstreffer te scoren, maar in kansrijke positie kopte hij naast het doel. Net voor rust had Wilco Verwoerd nog een prima redding bij een inzet van Roy Terschegget, zodat met een 2-0 stand de rust aanbrak.

In de tweede helft legde VVA meer strijdlust in de wedstrijd en kwam het al snel op 2-1. In de 48e minuut wist Maurice de Ruiter keeper Guido Prins te verschalken en ging VVA op zoek naar de gelijkmaker. VVA was de bovenliggende partij en kreeg mogelijkheden via Wesley van Merkestein (te gehaast geschoten), Luuk Bender (schot naast), Nico van Laar (kopbal miste kracht) en Maurice de Ruiter (redding keeper). Waar VVA niet wist te scoren, deed De Merino’s dat wel. In de 78e minuut gaf VVA een onnodige cornerbal weg en Aron de Koning kon ongehinderd inkoppen. VVA gaf niet op en zette nog een keer aan. In de 83e minuut was er nog een penaltymoment met Maurice de Ruiter, maar scheidsrechter Robert Westland uit Hoorn vond, dat Maurice te gewillig naar het kunstgras ging en gaf daarom geen strafschop. Vijf minuten voor tijd maakte invaller Joop de Bruin, uit een prima genomen vrije trap, de 4-1. Wesley van Merkestein deed in de voorlaatste minuut nog iets terug door 4-2 te scoren en Maurice de Ruiter kopte in de blessuretijd nog tegen de paal, maar VVA keerde met een nederlaag terug naar Achterberg en likt de wonden.

VVA bezet nu samen met Valleivogels de 9e (veilige) plaats op de ranglijst met 26 punten uit 22 wedstrijden. Zowel Valleivogels als VVA hebben exact hetzelfde doelsaldo nl. 38-47. Het worden nog spannende weken met nog 4 wedstijden te spelen. FC Hilversum (4 mei thuis), VRC (11 mei uit), EDO (18 mei thuis) en Lunteren (25 mei uit) zijn de resterende wedstrijden in de reguliere competitie.

Opstelling VVA:
Wilco Verwoerd, Jasper van Daalen, Mike Jansen, Nico van Laar, Bjorn Looijen, Luuk Bender, Nick ter Burg (51e Giovanni Scharrenberg), Joris Kuipers, Wesley van Beijnum, Maurice de Ruiter en Wesley van Merkestein.

Zaterdag 27 april a.s. is er geen programma vanwege Koningsdag. De eerstvolgende wedstrijd is de thuiswedstrijd tegen FC Hilversum op zaterdag 4 mei ’24. De aanvang op sportpark “De Meent” is 14:30 uur.