VVA Achterberg – Kesteren 2-0

05-09-2016

De start van een nieuw seizoen, maar ook de officiële aftrap van de nieuwe club is voor VVA Achterberg prachtig verlopen. Het was een drukke en gezellige dag op Sportpark De Meent, voor velen ook een spannende dag. Na bijna 9 maanden werd er weer gevoetbald door het 1e elftal en dat moest worden gevierd. Onder toeziend oog van een nieuw bestuur, vele leden, vrijwilligers, sponsors en overige belangstellenden werd de 1e competitiewedstrijd in de 4e klasse H tegen Kesteren winnend afgesloten. Dat werd gevierd met een mooi feestje na afloop.

In de voorbespreking had trainer Jan Jaap van der Poel de bijzonderheid van deze dag al meegegeven aan de spelers. En dat was vanaf de aftrap te merken. VVA begon scherp aan de wedstrijd met veel druk op de bal. Kesteren wilde juist rustig beginnen en haalde gelijk het tempo al uit de wedstrijd. Toch kwam VVA na een minuut of 10 al op voorsprong. Tim van Ginkel schoot een rebound van de doelman binnen ontstaan uit een cornerbal.

Tim van Ginkel

Een historisch doelpunt voor Tim, het eerste competitiedoelpunt van VVA Achterberg.

Na het doelpunt bleef VVA de bovenliggende partij. Met verzorgd voetbal hield VVA de tegenstander ver van eigen doel en creëerde het zelf meerdere kansen en mogelijkheden. De grootste kans was voor Marwan van Heugten, die een vrije schietkans had op enkele meters voor het doel, helaas ontbrak de scherpte.

Het was wachten op de 2-0, toch duurde het nog tot de 60e minuut voordat dit bevrijdende doelpunt viel. Na een snelle aanval uit het boekje werd de assist van Patrick van der Laan goed afgerond door Dennis Veer.

In het laatste kwart van de wedstrijd werd het allemaal wat minder. VVA werd slordiger en minder scherp. Ook begon de vermoeidheid bij beide teams wat mee te spelen. De scheidsrechter die het vanaf de aftrap al heel kort hield moest ook aan het einde van de wedstrijd veel fluiten waardoor er veel onderbrekingen waren in de verder sportieve wedstrijd. Kesteren probeerde nog wel aan te dringen, maar de kracht ontbrak. Verder dan enkele vrije trappen en corners kwam het niet, VVA-doelman Nick van der Linden kon de nul eenvoudig houden.

Vanzelfsprekend kwam er in de slotfase wel ruimte op het veld, wat nog resulteerde in grote kansen op 3-0 voor Dennis Veer en wederom Marwan van Heugten. De kansen werden echter niet benut zodat de terechte 2-0 ook de eindstand werd.

Het jonge team van trainer Jan Jaap van der Poel mag trots zijn op deze eerste wedstrijd. Ondanks het gemis van meerdere selectiespelers door blessures en vakantie, wist de volledig nieuwe selectie een volwassen wedstrijd te spelen. Complimenten voor het team en een mooie basis om verder te bouwen.

Opstelling VVA Achterberg: Nick van der Linden, Tim van Ginkel (77. Dennis van Garderen), Niels Roelofsen, Toine Korthouwer, Niels Homburg, Thijs Elenbaas, Yat Win Law, Quincy Diepeveen, (70. Joris Havenaar), Marwan van Heugten, Dennis Veer, Rodney Veenhof (55. Patrick van der Laan).