VVA gaat op bezoek bij VRC

08-05-2024

Zaterdag 11 mei ’24 staat de ‘burenruzie’ tussen VRC en VVA Achterberg op het programma. Een belangrijke wedstrijd voor beide teams, want VRC is verwikkeld in de strijd om de 2e plaats op de ranglijst en VVA probeert zich te vrijwaren van play-off wedstrijden voor handhaving/degradatie.

VRC verloor afgelopen zaterdag de strijd om het kampioenschap door met 4-2 bij Veensche Boys te verliezen. Veensche Boys heeft met nog 3 speelronden te gaan een voorsprong van 6 punten en zal dat met wedstrijden tegen EDO (uit 11/5), Lunteren (thuis 18/5) en CJVV (uit 25/5) niet meer weggeven. VRC heeft een voorsprong van 5 punten op naaste belager CJVV en 6 punten voorspong op FC de Bilt en EDO (U) en treft na VVA op 18 mei a.s. FC Breukelen (uit) en in de laatste competitiewedstrijd de Merino’s (thuis), dus lijkt de 2e plaats zeker haalbaar met deelname aan de nacompetitie voor promotie naar de 1e klasse. VRC kende een sterke 1e en 2e periode en sloot die beiden af met een 2e plaats. In de 3e periode behaalden ze 11 punten uit 6 wedstrijden. In deze 3de periode waren er gelijke spelen tegen VVOP en Valleivogels, dus VVA is zeker niet kansloos.

VVA boekte zaterdag jl. een monsteroverwinning op degradant FC Hilversum. Na 90 minuten stond er 11-2 op het scorebord. Maurice de Ruiter was ‘on fire’ en was bij alle doelpunten betrokken. Zelf scoorde hij maar liefst 6x. Wesley van Merkestein wist 3x te scoren en Wail Kada en Giovanni Scharrenberg scoorden elk 1x. Deze uitslag was ook goed om het negatieve doelsaldo weg te werken, wat ook een rol kan gaan spelen in de eindrangschikking.

Maarssen en FC Hilversum zijn beiden gedegradeerd uit de 2e klasse B, maar daarboven blijft het uitermate spannend om de play-off plaatsen. Op de 7e plaats staat Nieuw Utrecht met 30 punten, gevolgd door de Merino’s (+7), VVA Achterberg (+0) en Valleivogels (-7) met alle drie 29 punten. Lunteren volgt op plaats 11 met 28 punten en VVOP staat op plaats 12 met 26 punten. Wanneer VVA komende zaterdag voor de ‘burenruzie’ op bezoek gaat bij VRC in Veenendaal staan o.a. ook Valleivogels tegen VVOP en Lunteren tegen Nieuw Utrecht op het programma, dus het kan nog alle kanten op.

De wedstrijd VRC tegen VVA Achterberg staat onder leiding van KNVB scheidsrechter Dhr. Niels Bos uit Hoofddorp.

Locatie: Sportpark “Spitsbergen” te Veenendaal.
Aanvang: 14.00 uur.

Meer nieuws
Overzicht