DVSA - VVA Achterberg 0-4

04-12-2016

Na de prima overwinning tegen vv Echteld vorige week stond vandaag de zware uitwedstrijd tegen DVSA in Amerongen op de kalender. Een belangrijke wedstrijd voor VVA wat begon met 5 punten achterstand op de koplopers DVSA en Candia. Bij verlies zou dit oplopen naar 8 punten. VVA Achterberg deed echter hele goede zaken met een overtuigende 0-4 overwinning. Omdat ook Candia punten verspeelde thuis tegen Echteld blijven de Achterbergers in het spoor met een 3e plaats op de ranglijst.

Ten opzichte van vorige week keerde Yat Win Law weer terug in de basis bij VVA ten koste van Thijs Elenbaars. In het doel opnieuw Leroy van Dijk die vorige week de zwaar geblesseerde Stefan Blankesteijn prima had vervangen. Donny Snijders had opnieuw een basisplaats als verdedigende middenvelder na zijn goede wedstrijd vorige week.

Na een indrukwekkende minuut stilte voor de slachtoffers van Chapecoense werd het vanaf de aftrap direct een open wedstrijd. Beide ploegen speelden met druk naar voren waardoor het een aantrekkelijk schouwspel werd. Echte grote kansen waren er nog niet geweest toen VVA in de 15e minuut uit een razendsnelle omschakeling de 0-1 scoorde. Het was Marwan van Heugten die de achterlijn haalde, Dennis Veer rondde goed af.

Daarna was het VVA wat de klok sloeg. DVSA probeerde wel te voetballen, maar werd over het hele veld afgejaagd door de Achterbergers die vervolgens snel de diepte zochten. Dit resulteerde in meerdere gevallen van buitenspel, soms erg twijfelachtig. In de 25e minuut omzeilde Peter Pater de buitenspelval en mocht alleen op de keeper af, maar wist niet te scoren. Een paar minuten later was het opnieuw Peter Pater die een grote kans kreeg bij de 2e paal. Van korte afstand was zijn schot te zacht en wist de doelman te redden. Daarna was het Dennis Veer die een paar opgelegde kansen kreeg, maar de goed keepende doelman van DVSA op zijn weg vond. Op slag van rust scoorde Dennis Veer alsnog de dik verdiende 0-2 na een fout in de verdediging van DVSA. Gezien alle kansen en het goede spel van VVA was dit een dik verdiende ruststand.

In de 2e helft begon VVA wat slordiger, hierdoor kreeg DVSA in de 4e minuut na rust gelijk al een goede kans op de aansluitingstreffer. Doelman Leroy van Dijk redde prima. VVA speelde iets minder overtuigend dan de eerste helft maar hield goed stand. DVSA drong wel aan maar gaf vooral steeds meer ruimte weg. Het spel golfde op en neer en het bleef een aantrekkelijke wedstrijd. In de 75e minuut besliste Marwan van Heugten voor VVA de wedstrijd na wederom een snelle aanval. In de laatste minuut was het invaller Peter op 't Hof die de eindstand op 0-4 bepaalde.

De vele Achterbergse toeschouwers waren trots en blij met de overtuigende overwinning. De 0-4 had zelfs nog hoger uit kunnen vallen als VVA de kansen had benut. De Amerongse doelman speelde als een soort veredelde laatste man en smoorde hiermee door goed uitkomen vele aanvalspogingen van de snelle Achterbergers.

Trainer Jan Jaap van der Poel mag tevreden zijn over zijn team. De jonge ploeg maakt wekelijks progressie en de 3e plaats op de ranglijst is een goede uitgangspositie voor de 2e seizoenshelft.

Maar dan moet er volgende week nog wel even gewonnen worden van Ede Victoria. En dat kan nog moeilijk genoeg worden. Ede Victoria heeft de laatste 2 wedstrijden heel ruim gewonnen en is in de winning mood. VVA Achterberg zal nog een keer vol aan de bak moeten om de najaarsreeks goed af te sluiten.

VVA Achterberg - Ede Victoria; Zaterdag 10 december thuis op Sportpark De Meent. Aanvang 15:00 uur.

Opstelling VVA Achterberg: Leroy van Dijk, Toine Korthouwer, Tim van Ginkel, Patrick vd Laan, Niels Homburg, Donny Snijders (87. Peter op 't Hof), Dennis Veer, Marwan van Heugten, Peter Pater (45. Thijs Elenbaas), Rodney Veenhof.