Monsterscore VVA Achterberg bij Uchta

14-10-2018

VVA Achterberg had een makkelijke middag in Ochten. Tegen het laaggeplaatste Uchta bleef de teller op 0-11 steken na een 0-5 ruststand.

Voordat Roberto van Tier namens VVA de 0-1 scoorde in de 10e minuut had het ook al 0-4 kunnen staan. Ook Uchta kwam er in het begin een keer goed uit, maar werden gestuit door VVA doelman Nick van der Linden. Het bleek de enige keer te zijn.

Voor rust scoorden voor VVA naast Van Tier, nog Dennis Veer, Dwight Keeldar en Ilias Abba (2x). Na rust scoorden invaller Marwan van Heugten (3x), Tim van Ginkel, Wesley van Merkenstein en bepaalde Wesley Rocourt met een strafschop de eindstand op 0-11.

Bij VVA stroomt de ziekenboeg leeg en neemt de concurrentie toe. Dat betekent dat trainer Kees van Rijswijk keuzes kan en moet maken. Vandaag keerden Dennis Veer en Roberto van Tier terug in de basis ten koste van Marwan van Heugten en Niels Homburg. Ook andere spelers kloppen op de deur. Extra concurrentie maakt de groep en het elftal sterker. En dat zal nodig zijn in deze toch weer heel leuke klasse met evenals vorig seizoen meerdere ploegen die aan elkaar gewaagd zijn.

Volgende week speelt VVA opnieuw een uitwedstrijd, deze keer bij SVF in Cothen. De week erop komt koploper Lienden op bezoek.