WVV Wageningen - VVA Achterberg 2-3

12-09-2016

Na de goede start tegen Kesteren stond de uitwedstrijd tegen WVV Wageningen gepland. Zonder spits Dennis Veer die door een sleutelbeenbreuk meerdere weken uit de roulatie zal zijn. Hiermee stroomt de ziekenboeg alleen maar voller, na Renaldo van de Brink, Mark van Ruiswijk en Donny Snijders wederom een zware blessure bij een speler uit de A-selectie.

De selectie is echter breed en ondanks de blessures stond er een goed elftal opgesteld. Met Joris Haver in de spits tegen zijn oude club voor Dennis Veer was de opstelling verder gelijk aan de eerste wedstrijd.

Op het mooi gelegen Sportpark De Zoom werd het een spannende wedstrijd. Niet altijd even goed, maar zeker onderhoudend en nooit saai. VVA speelde tegen een goede tegenstander die zijn eerste wedstrijd overtuigend had gewonnen. WVV is een fysiek sterke ploeg met een goed middenveld en enkele gevaarlijke aanvallers.

De wedstrijd ging gelijk op, met kansjes aan beide kanten. WVV probeerde druk te zetten waardoor er veel ruimte lag achter de verdediging van WVV voor de snelle buitenspelers van VVA. De goede eindpas ontbrak echter om echte kansen te creëren.

Na ca 20 minuten kwam VVA toch op voorsprong door een prachtige vrije trap van Yat Win Law in de kruising. Niet veel later scoorde WVV de gelijkmaker na een verwoestend schot van ca 35 meter. Doelman Nick van der Linden stond zijn verdediging nog te positioneren en kon er niet meer bij.

Na een 1-1 ruststand werd VVA wat dreigender en kwam halverwege de 2e helft op voorsprong door een prachtige knal van Rodney Veenhof. De assist kwam van de borstkas van Thijs Elenbaas, waarbij de tegenstander hands claimde. De scheidsrechter stond dichtbij en keurde het doelpunt terecht goed. De sfeer in het veld werd hierdoor wel wat grimmiger en het spel wat harder. Niels Homburg en Quincy Diepeveen kregen een terechte gele kaart. Ook de tegenstander pakte een paar kaarten.

In de laatste fase werd WVV sterker en creëerde enkele goede mogelijkheden. VVA hield echter stand en verzuimde om van de extra ruimte te profiteren en de 1-3 binnen te schieten. Tot WVV in de 88e minuut alsnog de gelijkmaker binnenschoot na een rommelige aanval. Hiermee leek de wedstrijd op een gelijkspel af te stevenen. WVV wilde echter meer en nam risico. VVA bleef rustig en profiteerde nu wel van de ruimte. In blessuretijd werd een prima aanval via Peter Pater door Peter op 't Hof beheerst afgerond.

Een gelijkspel had de verhoudingen misschien beter weergegeven, maar voor VVA een heerlijke overwinning en een beloning voor hard werken. De goed vertegenwoordigde supporters uit Achterberg hebben wederom genoten.

Het veldspel was nog niet altijd even overtuigend en de eenvoudige oplossing kiezen maakt het spel vaak makkelijker. Toch is er strijd en inzet geleverd en is het jonge team rustig in de organisatie gebleven tegen deze sterke tegenstander. Met als beloning een mooie en vooral moreel goede overwinning.

Komende zaterdag 17 september staat een thuiswedstrijd tegen Uchta uit Ochten op het programma. Aanvang 15:00 uur, toegang gratis.

Opstelling VVA Achterberg: Nick van der Linden, Tim van Ginkel, Niels Roelofsen, Toine Korthouwer, Niels Homburg, Thijs Elenbaas, Yat Win Law (80. Patrick van der Laan) Quincy Diepeveen, Joris Haven (60. Peter op 't Hof), Marwan van Heugten (45. Peter Pater) Rodney Veenhof.