Voorbeschouwing VVOP - VVA Achterberg

05-10-2023

Zaterdag 7 oktober ’23 gaat VVA op bezoek in Voorthuizen om daar de strijd aan te binden met VVOP. Voetbal Voor Ons Plezier werd opgericht op 23 april 1948. Er bestond al wel een (zondag)voetbalvereniging, maar er was naast zondagvoetbal ook behoefte aan zaterdagvoetbal. Zondagvoetbal was mogelijk bij “De Kieviten” in Voorthuizen, maar die wilden niet meehelpen aan een zaterdagtak en zo ontstond VVOP.

VVOP promoveerde afgelopen seizoen via een kampioenschap in de 3e klasse. Het werd met een voorsprong van 12 punten kampioen, dus was promotie naar de 2e klasse een feit. Er werd al eerder een aantal seizoenen in de 2e klasse uitgekomen, dus voor VVOP is dat geen vreemd terrein. De start in het huidige seizoen is verre van goed te noemen. In de bekercompetitie werd er 2x verloren van AGOVV (2-0) en csv Apeldoorn (5-1) en werd er met 2-2 gelijkgespeeld tegen NSC. In de competitie verloor het beide wedstrijden. In de eerste wedstrijd was sv. Nieuw Utrecht met 3-1 te sterk en vorige week ging het met maar liefst 7-0 over de knie bij titelkandidaat Veensche Boys. Het elftal van trainer Ricardo van de Pol zal er dan ook op gebrand zijn om zaterdag een goed resultaat te behalen.

VVA leverde zaterdag 30 september jl. een prima prestatie door in Achterberg sv. de Valleivogels met 3-0 te verslaan. De wijze waarop was indrukwekkend, want er werd vanaf de 23e minuut met 10 man gespeeld vanwege een rode kaart van Tarik El Khoulati, maar zelfs met 10 tegen 11 wist VVA nog 2x te scoren en de eerste punten van het nieuwe seizoen bijeen te voetballen. VVA zal komende zaterdag graag een goed vervolg willen geven aan deze mooie prestatie, maar zal dat wel moeten doen zonder de geschorste Tarik El Khoulati en de geblesseerde Rick Degenaar. Verder is het meespelen van centrale verdediger Nico van Laar en middenvelder Giovanni Scharrenberg onzeker, want het is maar de vraag of zij op tijd wedstrijdfit zijn.

De wedstrijd VVOP - VVA Achterberg staat onder leiding van KNVB scheidsrechter Dhr. Jesse Knetsch uit Amersfoort.

Locatie: Sportpark “De Roeleneng” te Voorthuizen.
Aanvang: 14.30 uur
De entreeprijs bij VVOP is € 4,00 vanaf 12 jaar (65+ € 3,00).

Meer nieuws Overzicht