VVA Achterberg - vv Echteld 7-0

03-12-2017

In Achterberg stond voor VVA de wedstrijd tegen Echteld op het programma. Een belangrijke wedstrijd voor de Achterbergers die weer aansluiting zoeken met de top van de ranglijst. Echteld is vorig seizoen een geduchte tegenstander gebleken en stond ook dit seizoen boven VVA op de ranglijst. De Achterbergers komen echter wekelijks beter in vorm en mede door 4 treffers en een assist van Man-off-the-match Yat Win Law boekte VVA Achterberg een prachtige 7-0 overwinning.

Beide ploegen begonnen scherp aan de wedstrijd. Echteld zette hoog druk en maakte de ruimtes op het middenveld klein. VVA wil graag voetballen en zoekt graag de combinatie. Al na 5 minuten resulteerde dat in een 1-0 voorsprong door Yat Win Law die vanuit een mooie aanval over links een voorzet van Toine Korthouwer kon binnenlopen. Enkele minuten later was het opnieuw Yat Win die de diepte zocht en een prima pas van Niels Homburg beheerst afrondde. In de 17e minuut was de hattrick van Yat Win een feit, een kopie van het eerste doelpunt.

De koek was nog niet op. In de 35e minuut pikte spits Dennis Veer zijn doelpunt mee. Na eerst een paar kansen te hebben gemist kopte hij een voorzet van Sammy Moshi nu tegendraads raak. Vlak voor rust was het opnieuw Yat Win die attent reageerde bij een slordigheid in de verdediging van Echteld. Met een 5-0 ruststand zochten spelers en publiek de warmte op.

Na rust lag het spelniveau wat lager en kreeg VVA trainer Jan Jaap van der Poel de kans om wat spelers te sparen. De goed ingevallen Mark van Ruiswijk scoorde in de 55e minuut de 6-0 op aangeven van Yat Win. Vlak voor tijd maakte Tijmen van der Kolk er nog 7-0 van nadat hij vlak ervoor een grote kans had gemist.

De 7-0 was dik verdiend en niet geflatteerd. Het was zeker niet de zwakte van Echteld, maar VVA Achterberg wat een heel goede wedstrijd speelde. De terugkeer van Yat Win op het middenveld geeft het jonge elftal veel rust en deze week vielen de doelpunten makkelijk. Zeker niet minder belangrijk is de verdediging. Onder leiding van de degelijk spelende Wesley Rocourt worden er vrijwel geen kansen weggegeven. Doelman Nick van der Linden heeft nu al 4 weken de nul gehouden.

Een persoonlijk hoogtepunt was er nog voor Dion van der Laan. De rasechte VVA-er en zoon van oud-voorzitter Adri van der Laan maakte in de 71e minuut na ca 7 jaar blessureleed zijn rentree in het 1e. Nog lang niet fit op het niveau wat hij beoogt, maar een mooie beloning voor ruim een jaar werken en trainen.

Drie belangrijke punten voor de Achterbergers die hiermee een mooie stap op de ranglijst maken. Omdat DEV won bij SVMM en Ede Victoria en DVSA de punten deelden schuift alles in de top van de ranglijst in elkaar. De top-7 staan allemaal binnen 5 punten, wat prachtig is voor de spanning in de competitie

VVA Achterberg wil de goede reeks graag doorzetten, te beginnen met een lastige uitwedstrijd bij Musketiers. De Rhenense derby wordt volgende week om 14:30 afgetrapt in Elst.

Opstelling VVA Achterberg: Nick van der Linden, Wesley Rocourt, Toine Korthouwer, Tim van Ginkel, Niels Homburg (60. Jarwin van Laar), Quincy Diepenveen (35. Mark van Ruiswijk), Niels Roelofsen, Dennis Veer, Yat Win Law (71. Dion van der Laan) Samir Moshi, Tijmen van de Kolk.