MEIDENMORGEN VVA’71

02-05-2016

Zaterdagmorgen 30 april was de meidenmorgen bij VVA’71. Bij VVA is één E-meisjesteam actief en het zou geweldig zijn als daar nog meer meisjes bijkomen om gezellig in teamverband met elkaar te sporten.
Dus hadden de meisjes van het E team van VVA hun best gedaan om nichtjes, vriendinnen, buurmeisjes en ieder meisje dat maar mee wilde doen aan de meidenmorgen mee te nemen naar het sportpark. Om zo kennis te maken met het voetbal en de vereniging. En dat was gelukt want er kwamen wel 25 meisjes naar VVA om deze leuke morgen mee te doen met allerlei voetbalspelletjes.

Om kwart voor 10 was iedereen aanwezig en konden we 4 teams (geel, rood, oranje en groen) maken die deze ochtend de strijd met elkaar zouden aangaan. Ieder team kreeg ook een eigen coach om de meisjes extra aanwijzingen te geven en aan te moedigen.
We hadden als trainers en coaches allerlei spellen bedacht die met voetbal te maken hebben en de teams streden om beurten tegen elkaar zodat er een echt wedstrijdgevoel was bij ieder spel. Bij ieder spel waren er punten te verdienen wat aan het einde van de morgen een winnaar moest opleveren.

Zo werd er gestart met een mini toernooi voetbal waarbij alle teams tegen elkaar een partijtje voetbal speelden van 5 minuten. Er moest dus snel gescoord worden anders was de tijd om en daardoor werd er lekker fanatiek gespeeld door de meiden.

Hierna gingen we penalty’s schieten met jongens uit o.a. het B-team van VVA die dus erg groot zijn. Maar er werd ook op het grote doel geschoten dus er waren verschillende meisjes die onze keepers de verkeerde kant op stuurden en mooi de bal in het doel schoten.
Ook hebben we even de krachten gemeten door middel van een partijtje touwtrekken. Ook dit was erg spannend, en ook de coaches waren fanatiek hun meiden aan het aanmoedigen.

Na deze krachtmeting gingen we even de kantine in om aan te sterken en werd er gezellig gegeten en gedronken.
Ondertussen kregen de teams een blaadje met een tien-tal vragen erop die allemaal over voetbal gaan. Deze meerkeuze vragen moesten binnen 5 minuten worden beantwoord en wie de meeste vragen goed had zou natuurlijk weer de meeste punten in de wacht slepen. Bij deze quiz stonden de coaches even “buitenspel”. Er werd goed samen gewerkt en overlegd, dit was mooi om te zien.

Iedereen was weer op krachten gekomen en we konden weer naar buiten waar het weer nog steeds goed was gelukkig.
De stormbaan was aan de beurt! Dit was natuurlijk waar alle meisjes naar uit hadden gekeken. Hier moest je jezelf dus over de stormbaan heen zien te rollen/klimmen/wurmen en achter de stormbaan lag een bal klaar waarmee je om een drietal pionnen moest zien te dribbelen en dan weer terug over de stormbaan om je volgende teamgenootje zo snel mogelijk aan te tikken zodat die kon starten. Het was zenuwslopend spannend. Zo lag het ene team op voorsprong maar werd later weer ingehaald door het andere team. Coaches en ouders schreeuwden fanatiek hun meiden naar de overwinning!

Ook hebben we nog flessenbowling gespeeld waarbij er flessen als bowlingkegels waren gemaakt en de meisjes de flessen om moesten schieten. Tot slot het spel “3 op een rij” waarbij er 9 hoepels op het gras lagen en de meisjes in twee teams tegen elkaar streden wie het eerst 3 op een rij had doormiddel van een hesje in de hoepels te leggen. Dit was ook weer erg spannend en was iedereen lekker fanatiek!

Tot slot was er natuurlijk de bekendmaking van de winnaar van deze ochtend. Het team wat met alle spellen samen de meeste punten had weten binnen te halen was Team Rood met 25 punten! Erg goed gedaan door deze meisjes!
Maar de verschillen waren maar erg klein want team Geel eindigde als tweede met 24 punten en team Groen en Oranje samen met 22 punten op een 3e plaats.

Alle meisjes hebben een medaille gekregen voor hun fantastische inzet. Iedereen heeft erg z’n best gedaan! En het was vooral heel gezellig!

Meisjes die enthousiast zijn geworden voor het beoefenen van de voetbalsport zijn van harte welkom om een paar keer mee te trainen. De trainingen zijn op maandag- en woensdagavond van 18.15-19.15 uur. Woensdag 4 en maandag 15 mei is er geen trainen.

Grote complimenten aan Romy, Greetje en Gert voor het organiseren van deze ontzettend geslaagde morgen.