VVA'71-SDV Barneveld 4-1 met weer 3 goals Siemen Eijkemans

17-11-2013

VVA'71-SDV Barneveld 4-1 Rust 1-0 Doelpunten VVA'71: Siemen Eijkemans 3x; Rogier Gerritsen. Man of the Match: Siemen Eijkemans.

Op een mistig sportpark De Meent en voor tegenvallende belangstelling stonden SDV Barneveld en VVA’71 voor het eerst in competitieverband tegenover elkaar. En na vv Bennekom en DOVO eerder dit seizoen vertrok ook deze streekgenoot met lege handen uit Achterberg. Na 90 minuten stond er 4-1 op het scorebord. Een klinkende overwinning die de wisselvalligheid van dit seizoen maar weer eens bevestigt en een resultaat waarmee trainer Henk van de Pol en speler Robbin de Leeuw thuis konden komen in Barneveld.

Het beginfluitsignaal van de op het laatste moment aangestelde scheidsrechter A. Ebink was nauwelijks ten einde of de bal lag al in het net. SDV Barneveld trapte af, werd verrast door een gelijk druk zettend VVA’71. Met balverlies als gevolg en via 4 rood-blauwe stations kwam de bal bij Siemen Eijkemans die beheerst binnen schoot. Het scorebord had nog geen 15 seconden aangegeven en misschien was wel de snelste treffer ooit gescoord op sportpark De Meent.

Een hoopvol begin maar helaas bleek het enige van de weinige hoogtepunten van de eerste helft te zijn. Wat volgde was een povere vertoning met veel balverlies en voornamelijk middenveldspel. VVA’71 met Robbin de Leeuw in de basis voor de geblesseerde Mourad Marbouh, en Nick Vijlbrief na een blessure terug in de basis ten koste van Nico van Laar, had wel een licht overwicht en de spelers wisten elkaar wat beter te vinden maar kansen waren er nauwelijks. Met uitzondering van de 17e minuut toen de SDV Barneveld goalie in de fout ging wat uiteindelijk niet tot een doelpunt leidde. De gasten, die de laatste wedstrijden steeds beter op dreef leken te komen, kwamen ook niet in het spel en beperkten zich tot reactievoetbal en fysiek, agressief spel. Doelman Dino Hasimbegovic behoefde in de eerste helft nauwelijks in actie te komen. Het tweede hoogtepunt van de eerste helft kwam dan ook pas in de 43e minuut. SDV Barneveld speler Niels van Duijn stopte de, na een snelle omschakeling, alleen op het doel afgaande Marc Harlaux onrechtmatig af en kon met een terechte rode kaart naar de kleedkamer vertrekken. De vrije trap die volgde werd door Marc Harlaux zelf genomen maar SDV Barneveld doelman Jeroen van Binsbergen wist de ingeschoten bal tot corner te verwerken.

De tweede helft bleef van matige kwaliteit en de ploeg van trainer Henk van de Pol wist zich zeker de eerste fase geen raad met de bovental situatie. Het spel bleef te onnauwkeurig. Het waren zelfs de Barnevelders die in deze fase de beste kans kregen en met een knal van Ali Akan onderkant lat kwam de thuisploeg goed weg. De wedstrijd bleef daardoor meer spannend dan goed. SDV Barneveld bleef strijden voor een beter resultaat en vond ook doelman Dino Hasimbegovic bij een doelrijpe kans op hun weg. Het laatste kwart van de wedstrijd kantelde de wedstrijd en trok VVA’71 alsnog de wedstrijd naar zich toe. In de 71e minuut behield de ingevallen Jasper Bolland prima het overzicht door Siemen Eijkemans op maat te bedienen die trefzeker afrondde en voor de 2-0 tekende. Rogier Gerritsen scoorde vervolgens 3-0 na zelf goed door te gaan en uiteindelijk ook knap voor de afronding te zorgen. Na eerst nog een knappe redding van Dino Hasimbegovic gezien te hebben redde SDV Barneveld in de slotfase de eer toen Lesley de Vette uit een vrije schop scoorde. Twee minuten voor tijd was het opnieuw goudhaantje Siemen Eijkemans die scoorde. De voortdurend bewegende aanvaller ging door op de SDV Barneveld doelman die vervolgens de bal tegen Siemen schoot waarna de bal in het doel belandde. Voor de tweede keer dit seizoen wist Siemen Eijkemans 3 treffers in een wedstrijd te scoren waarmee de topscoorder van de hoofdklasse A nu op 10 treffers uit 10 wedstrijden staat. Een geflatteerde 4-1 eindstand toonde het scorebord na 90 minuten. Wel een verdiende en zeker een belangrijke overwinning voor VVA’71. Waarmee goede zaken op de ranglijst wordt gedaan en de derde plaats nu wordt ingenomen. De komende 3 wedstrijden voor de winterstop zal moeten blijken of de ploeg in staat is deze plek in de kopgroep vast te houden.

Opstelling: Dino Hasimbegovic, Nick Vijlbrief, Roy Versluis, Luud Eijkemans, Robbin de Leeuw (Nico van Laar), Marc Harlaux, Christy Bonevacia, Rogier Gerritsen, Matthijs Boom (Jasper Bolland), Gerrit Bartels (Clint van der Wal), Siemen Eijkemans. Geel: Robbin de Leeuw, Luud Eijkemans