Ruime overwinning VVA Achterberg op DVSA

18-11-2018

In Achterberg stond de derby tussen VVA en DVSA uit Amerongen op het programma. Voor VVA nog een kans op de 1e periodetitel, voor DVSA een soort laatste kans om nog aan te haken bij de (sub)top in de 4e klasse H.

VVA startte zonder de geblesseerde Roberto van Tier en de zieke Ilias Abba aan de wedstrijd. De selectie is breed dit seizoen en anderen kunnen hun kans pakken als die dan komt.

De start van VVA was voortvarend. De Achterbergers pakten vanaf de aftrap het initiatief, dit resulteerde in de eerste minuut direct in een vrije kopkans voor Yat Wing Law, die naast knikte. In de 8e minuut was het wel raak door Marwan van Heugten die een cornerbal goed binnenschoot.

DVSA probeerde onder de druk van VVA uit te voetballen, wat moeizaam ging. Toch was het in de 13eminuut bijna gelijk, een vrije trap van ruime afstand spatte op de onderkant van de lat boven VVA doelman Nick van der Linden. Verder dan dit kwam DVSA niet. VVA domineerde de wedstrijd en liep al voor rust uit naar 4-0 door Wesley van Merkestein en twee keer Dwight Keeldar. Hiermee mocht DVSA niet eens ongelukkig zijn, evenals het feit dat de matig leidende scheidsrechter geen kaarten trok voor enkele stevige overtredingen op de Achterbergse aanvallers die keer op keer de Amerongse verdediging te snel af waren. Het niveau is 4e klasse, spelers en staf moeten er rekening mee houden dat ook de scheidsrechters op dit niveau fluiten. Dat was voor beide ploegen moeilijk vandaag.

In de tweede helft was het spelbeeld aanzienlijk minder. In de eerste tien minuten kreeg VVA nog een paar goede kansen op de 5-0, Tim van Ginkel was het dichtste bij met een schot op de paal. Dennis Veer die de 1e helft al de lat had geraakt kreeg ook nog een goede kans, maar treuzelde iets te lang. Het laatste halfuur zakte het niveau van de wedstrijd ver weg. VVA hoefde niet meer, DVSA kon niet beter. De 4-1 vlak voor tijd van Nick de Jager was nog voor de statistieken.

VVA blijft hiermee koploper samen met Voorwaarts uit Utrecht die FC Lienden met 5-1 versloegen. Voorwaarts pakt hiermee de 1e periode op basis van een beter doelsaldo. Er lijkt echter nog een voorbehoud, want Voorwaarts heeft het doelsaldo mede te danken aan een 19-0 (!) overwinning op Oranje-Wit. En het is nog maar de vraag of de ploeg uit Elst het seizoen kan afmaken. Naar verluid zal hier in de winterstop een beslissing over vallen. Mocht Oranje Wit zich terugtrekken uit de competitie vervalt ook deze monsterscore en zou VVA koploper zijn. Wordt vervolgd.

Komende week staat voor VVA de lastige uitwedstrijd bij SVMM op het programma. Aanvang 14.30 uur in Maarn.