VVA gaat strijdend ten onder

23-09-2023

In de debuutwedstrijd in de 2e klasse leed VVA zaterdag 23 september jl. een nipte 3-2 nederlaag bij CJVV in Amersfoort. Een aantal onoplettendheden in de verdediging deden VVA de das om, waarbij een gelijkspel zeker verdiend was.

Sterk begin
Na het debacle van vorige week tegen sv. Houten was het klip en klaar, dat er deze wedstrijd uit een ander vaatje getapt moest worden en dat was vanaf het begin duidelijk merkbaar. VVA startte sterk en agressief en al in de 1e minuut zorgde Rick Degenaar voor het eerste gevaar voor het doel van CJVV, maar zijn schot ging over het doel. Na een minuut of 10 werd CJVV voor de eerste keer gevaarlijk en trof het de zijkant van de paal. Nog binnen het kwartier stond VVA ineens met 1-0 achter. Geklungel aan de linkerkant aan VVA zijde, bracht de bal bij Gijs Wobbes, die de bal in de uiterste hoek schoot en keeper Wilco Verwoerd kansloos liet. Even later was er een penaltymoment waarbij Gijs van Roekel tegen de grond gewerkt werd, maar de, niet altijd even gelukkig fluitende scheidsrechter van den Broek uit Blaricum, vond de overtreding blijkbaar niet ernstig genoeg om voor een strafschop te fluiten. Rond de 25e minuut kwam VVA goed weg toen een kopbal van CJVV de onderkant van de lat teisterde en even later redde Wilco Verwoerd knap in een 1 tegen 1 situatie. In de tegenaanval dwong Wesley van Beijnum met een schot de CJVV-keeper redding te brengen.

Verdiende gelijkmaker
Het spel ging heen en weer, met kansen aan beide kanten. Net na het halve uur was er een prachtige actie van Joris Kuipers, maar helaas ging zijn schot over. Bij VVA kwam veel gevaar vanaf de linkerkant, waar Wesley van Beijnum een prima wedstrijd speelde. Het was dan ook diezelfde Wesley die in de blessuretijd van de eerste helft de verdiende gelijkmaker voor VVA binnenschoot.

Verdediging niet alert
VVA startte na rust wederom sterk en al meteen zette Wesley van Beijnum CJVV-keeper Jerre Liebregts aan het werk en ook Giovanni Scharrenberg dwong de CJVV-keeper tot een redding. Toch was het wederom CJVV wat op voorsprong kwam. Niet adequaat ingrijpen in de Achterbergse defensie stelde Nino Koudijs in staat om te scoren. Nog geen minuut later had de sterk spelende Jasper van Daalen de gelijkmaker op zijn pantoffel, maar met een magistrale redding kon CJVV-keeper een doelpunt voorkomen. Even later wist Rick Degenaar een goede kop kans niet te verzilveren en via de daaropvolgende counter scoorde CJVV-spits Pim Kers 3-1.

Slotoffensief
In de 81e minuut werd Rainers Veide ingebracht en zette VVA aan voor een slotoffensief. Centrale verdediger Mike Jansen werd naar voren gedirigeerd en dat had na een paar minuten al succes, want in de 84e minuut scoorde Mike de aansluitingstreffer en werd het 3-2. CJVV wankelde en het leek een kwestie van tijd totdat de gelijkmaker zou vallen. Twee keer werd Mike Jansen nog gevaarlijk met het hoofd, maar helaas werd de gelijkmaker niet meer gescoord.

Meer verdiend
VVA had zeker 1 punt verdiend. Er was veel inzet, strijd en beleving en dat biedt perspectief voor de komende wedstrijden. De les van deze wedstrijd is wel, dat het met het mes tussen de tanden zal moeten verdedigen en daarnaast effectiever met de kansen om moet springen.

Opstelling VVA:
Wilco Verwoerd, Jasper van Daalen, Nico van Laar, Mike Jansen, Wail Kada (81e Rainers Veide), Giovanni Scharrenberg, Joris Kuipers, Gijs van Roekel (36e Nick ter Burg), Wesley van Beijnum, Rick Degenaar en Wesley van Merkestein.

Zaterdag 30 september ’23 speelt VVA de eerste thuiswedstrijd van de competitie tegen sv. De Valleivogels uit Scherpenzeel. De aanvang op sportpark “De Meent” is 14:30 uur.