Eerste bekerwinst voor VVA Achterberg

09-09-2018

Zaterdag 8 september jl. behaalde VVA Achterberg de eerste bekerwinst tegen het zwakke sv. Austerlitz, maar het raakte wel aanvaller Tymen van de Kolk kwijt met een ernstige knieblessure.

Door de vele afwezigen was het puzzelen voor trainer Kees van Rijswijk om voldoende spelers op het wedstrijdformulier te krijgen en er moest zelfs teruggevallen worden op assistent-trainer Jonky Paays.

De start van de wedstrijd was voortvarend en al in de 1e minuut had VVA op voorsprong kunnen komen als de scheidsrechter van dienst de bal op de stip had gelegd, nadat Tymen van der Kolk gehaakt was binnen de 16-meter, maar de scheidsrechter had vandaag zijn eigen interpretaties van de spelregels. Enige minuten later wederom een goede kans voor VVA, maar omdat de eindpass niet nauwkeurig was, ging deze kans verloren.

Na deze goede beginperiode stokte het even bij VVA en kwam Austerlitz beter in de wedstrijd. VVA had moeite om de juiste posities te bezetten en het aanvalsspel van Austerlitz te ontregelen. Het tempo bij VVA lag te laag, ballen werden slordig en onnauwkeurig ingespeeld en daardoor werd er veel balverlies geleden. Toch kwam VVA op een 0-1 voorspong. Wesley van Merkestein veroverde de op het middenveld en ging op snelheid op het Austerlitz doel af en wist de bal beheerst in het doel te schuiven. Dit was een goede opsteker voor de Achterbergers, maar nog geen 10 minuten later was de stand al weer in evenwicht. Een corner voor Austerlitz werd slecht weggewerkt en zonder pardon achter keeper Nick van der Linden in het doel geschoten.

In de 35e minuut sloeg het noodlot toe voor Tymen van der Kolk. Na een onschuldig duel met een tegenstander raakte Tymen dusdanig geblesseerd, dat hij met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd moest worden. De eerste diagnose is een waarschijnlijke beschadiging aan de meniscus, waardoor Tymen wederom wel eens weer voor langere tijd uitgeschakeld zal zijn. Sterkte en beterschap Tymen.

In het restant van de eerste helft wist VVA het uitvallen van Tymen om te zetten in een positief spel en nog voor rust 2x te scoren. Eerst was het Dwight Keeldar die uit de kluts de bal achter de Austerlitz keeper wist te schieten en even later maakte Wesley van Merkestein zijn tweede doelpunt van de middag na een gave assist van Dwight Keeldar.

De 1-3 ruststand bood perspectief om in de 2e helft de score verder uit te bouwen, want dat moest tegen deze tegenstander mogelijk zijn. De kansen waren er wel, maar deze werden onvoldoende benut. Een schot van Dwight Keeldar belandde op de paal en een schot van Ilias Abba werd gepareerd door de keeper. Toch wist VVA Achterberg op 1-4 te komen, doordat Marwan van Heugten op rechts goed door ging en vervolgens de bal diagonaal achter de keeper schoot. Diezelfde Marwan moest een kwartier voor tijd geblesseerd het veld verlaten en zo kon ‘oude krijger’ Jonky Paays op 52-jarige (!!) jarige leeftijd zijn rentree maken in het eerste elftal van VVA.

De voorbereiding verloopt met ups en downs, maar er zijn nog 2 weken te gaan tot aan de start van de competitie. Belangrijk is dat de ziekenboeg weer snel leegstroomt, zodat er weer meer spelers beschikbaar zijn.

Volgende week wordt de laatste bekerwedstrijd gespeeld. Tegenstander is dan CJVV en er wordt om 14.30 uur afgetrapt op sportpark “Vermeerkwartier” in Amersfoort.