VVA Achterberg - vv Musketiers 5-1

19-02-2017

In Achterberg stond de Rhenense derby tegen vv Musketiers uit Elst op het programma. Een lastige tegenstander voor VVA zo bleek in de uitwedstrijd waar een moeizaam gelijk spel werd behaald. Het elftal van Jan Jaap van der Poel ontwikkelt zich echter goed en boekte vandaag een verdiende 5-1 overwinning. De hoogte van de uitslag was wel wat geflatteerd en de overwinning was minder gemakkelijk dan de stand doet vermoeden.

VVA speelde niet haar beste wedstrijd van het seizoen, wat ook de verdienste was van de tegenstander. Musketiers liet VVA komen. Het speelde heel compact en gaf weinig ruimte weg, om daarna te proberen met een counter eruit te komen. In het eerste kwartier ging het spel voornamelijk richting het Elster doel, maar kwam Musketiers er een paar keer gevaarlijk uit en kreeg zelfs een paar kansen.

In de 18e minuut opende Marwan van Heugten de score voor VVA en enkele minuten later kopte Dennis Veer de 2-0 binnen. De Achterbergers leken op een gemakkelijke overwinning af te stevenen. Gemakkelijk winnen is er in Achterberg echter niet bij dit seizoen, ook vanmiddag liet VVA Musketiers onnodig terug in de wedstrijd komen. In de 36e minuut scoorde Randy van Voorthuizen de aansluitingstreffer voor Musketiers na slordig verdedigen bij VVA. Op slag van rust was het Peter Pater die zijn goede spel beloonde met de 3-1 en de marge weer op 2 bracht.

In de 2e helft werd het voetballend allemaal wat minder. Het spel speelde zich voornamelijk af op het middenveld. VVA gaf niet veel meer weg en Musketiers twijfelde tussen risico nemen en het voortzetten van het compacte spel. De scheidsrechter floot vrij veel en trok snel de gele kaart. Hoewel de wedstrijd bijzonder sportief was resulteerde dit in een handvol gele kaarten en zelfs 2 rode kaarten, beide voor 2x geel. Eerst kreeg Musketiers een rode kaart in de 65e minuut, vervolgens kreeg Donny Snijders van VVA zijn 2e geel in de 86e minuut.

Tegen 10 man werd het bij VVA alleen maar minder en creëerde het vrijwel geen kansen. Het was zelfs Musketiers die met een man minder de beste kans kregen en de lat raakten. In de laatste minuten was het weer 10 tegen 10 en ging Musketiers risico nemen. Dat werd in een paar minuten afgestraft door de snelle aanvallers Marwan van Heugten en Samir 'Sammy' Moshi die de 4-1 en 5-1 binnenschoten.

Niels Roelofsen speelde als centrale verdediger een dijk van een wedstrijd en werd verkozen tot De Wildernis #Manofthematch met de bekende bloemen als prijs.

Door de overwinning blijft VVA koploper in de 4e klasse H, maar is het nog steeds ongemeen spannend met 6 ploegen die binnen 4 verliespunten staan. Een prachtige regio competitie met elke week weer verrassende uitslagen waarin nog van alles kan en gaat gebeuren.

In Achterberg wordt er na alle ellende weer volop genoten. Voetbal, sfeer en gezelligheid zijn weer de hoofd ingrediënten zoals het hoort. Ook tegen Musketiers was het buitengewoon sfeervol in Achterberg waar publiek en sponsors blijven toenemen.

Komende week zaterdag 25 februari is voor VVA een vrije dag. De week erop wordt de afgelastte uitwedstrijd bij Uchta in IJzendoorn ingehaald.

Opstelling VVA Achterberg: Nick van der Linden, Toine Korthouwer, Niels Homburg, Niels Roelofsen, Samir Moshi, Donny Snijders, Yat Win Law, Dennis Veer (38. Quincy Diepenveen), Marwan van Heugten, Rodney Veenhof (80. Jarwin van Laar), Peter Pater.