Eerste elftal ook tegen ODIN'59 onderuit

15-12-2013

ODIN'59 - VVA'71 2 - 1 (rust 0 - 0). Doelpunt: Gerrit Bartels.

De laatste competitiewedstrijd van dit jaar 2013 in Heemskerk is teleurstellend verlopen. Omdat in de eerste helft verzuimd werd te scoren en afstand te nemen van ODIN'59 en de in de tweede helft verkregen voorsprong niet kon vast houden leek de wedstrijd op een 1-1 uit te draaien. Waarmee de thuisclub al meer zou krijgen dan waarop het gezien het spelbeeld recht had. Maar in de 94e minuut ontplofte het thuispubliek alsnog toen na knullig verdedigen aan Achterbergse zijde de thuisclub de winnende treffer mocht binnen schieten. Waarna arbiter Ter Brake onmiddellijk voor het einde van de wedstrijd floot en VVA'71 ontgoocheld achterbleef. Met Lester Stofkoper dit seizoen voor het eerst in de basis wat ten koste ging van Gerrit Bartels die op de bank begon was het VVA'71 dat de toon zette in de eerste helft. Het initiatief werd genomen en met verzorgd veldspel vanuit een goede organisatie kwam de thuisclub totaal niet in de wedstrijd. In de 8e minuut had Siemen Eijkemans de score moeten openen toen hij op randje buitenspel kon doorgaan en alleen op de ODIN'59 doelman afging. De doelman werd weliswaar gepasseerd maar de bal verdween ook langs de verkeerde kant van de paal. In de 29e minuut verscheen Jasper Bolland alleen voor de ODIN'59 goalie maar opnieuw werd het geen doelpunt. Een goede aanval in de 35e minuut eindigde met een goed schot van Christy Bonevacia dat echter net naast ging. In de eerste elftal kwam de thuisclub nauwelijks in het spel voor en mocht het van geluk spreken dat het bij rust nog altijd 0-0 was. Een tussenstand die de ploeg van trainer Henk van de Pol duur zou komen te staan. Onmiddellijk na rust was Rogier Gerritsen dicht bij een treffer maar hij zag zijn inzet net tot corner verwerkt. Naar mate de wedstrijd vorderde kreeg ODIN'59 de kans wat meer in de wedstrijd te komen en gaf VVA'71 het initiatief enigszins uit handen. Via Jasper Bolland en Siemen Eijkemans bleven er echter mogelijkheden om de score te openen. Dat zou uiteindelijk in de 71e minuut gebeuren toen de juist voor Jasper Bolland in het veld gekomen Gerrit Bartels de bal binnen tikte en VVA'71 terecht de leiding nam. De vreugde zou echter kort duren want binnen 5 minuten lag de gelijkmaker in het net. De Achterbergse verdediging was nog nauwelijks op de proef gesteld maar nonchalant verdedigen bij een cornerbal resulteerde in de 1-1. In de slotfase liep Christy Bonevacia tegen een oliedomme gele kaart op wegens totaal onnodig hands waardoor de middenvelder de eerste wedstrijd van de tweede competitiehelft mag toekijken. De wedstrijd leek op een voor VVA'71 teleurstellend 1-1 resultaat uit te lopen tot in de 94e minuut ODIN'59 de winst in de schoot geworpen kreeg. En de Achterbergers met een kater de terugreis naar Achterberg moesten aanvaarden. Door de laatste 3 verliespartijen heeft de ploeg een vrije val op de ranglijst gemaakt en is nu terug gevallen tot de grauwe middenmoot met slechts 3 punten afstand van de degradatiezone. Er is dus werk aan de winkel voor de Meent 'bewoners' de komende weken en de winterstop zal vooral benut moeten worden om te bezinnen en de zaken op de rit te zetten. De 2e competitiehelft wordt zaterdag 18 januari a.s. hervat met op het programma de uitwedstrijd tegen vv Bennekom dat thuis DOVO met 4-1 van de mat speelde. Opstelling: Nicholas Skverer, Roy Versluis, Lester Stofkoper (Nico van Laar), Luud Eijkemans, Mourad Marbouh, Christy Bonevacia, Angelo Simone, Marc Harlaux, Rogier Gerritsen (Matthijs Boom), Jasper Bolland (Gerrit Bartels), Siemen Eijkemans.