Eerste elftal kan koploper Sparta Nijkerk niet verrassen

08-12-2013

VVA'71-Sparta Nijkerk 0-2 (rust 0-1). Man of the match: Scheidsrechter Henshuijs.

Tegen koploper Sparta Nijkerk heeft VVA'71 niet kunnen stunten. Op sportpark De Meent gingen de bezoekers er met een 0-2 overwinning van door. Een zege waarop eigenlijk niets af te dingen viel want Sparta Nijkerk is een solide ploeg, dat goed staat, fysiek sterk is en een wedstrijd kan controleren. Trainer Henk van de Pol had voor de wedstrijd aangegeven dat het belangrijk is om de kansjes die je krijgt te benutten want alleen dan valt er een goed resultaat te behalen. En zo was het ook. In de eerste helft was er zo'n kansje maar Marc Harlaux zag zijn inzet van de lijn gehaald. De gasten uit Nijkerk hadden toen al een 0-1 voorsprong genomen. Vanaf het begin namen zij het initiatief en gaven VVA'71 geen gelegenheid gevaarlijk te worden. Na de slechte vertoning van vorige week in Montfoort ontbrak het zeker niet aan de wil en de inzet maar het lukte niet om een stempel op de wedstrijd te drukken. Daarbij bleef het spel te vaak slordig en kon Sparta Nijkerk gemakkelijk overnemen. Na 30 minuten was het Guido de Graaf die te eenvoudig voor de 0-1 kon zorgen. Bij VVA'71 waren Mourad Marbouh en Gerrit Bartels terug in de basis wat ten koste ging van Nick Vijlbrief en Clint van der Wal. Na rust kwam VVA'71 in eerste instantie wat scherper voor de dag en leek het erop dat het initiatief gepakt zou kunnen worden. Het bleef echter bij speldenprikken en al in de 58e minuut gooide Sparta Nijkerk de wedstrijd op slot met een tweede treffer. Gescoord door opnieuw Guido de Graaf, dit keer met de kop na opnieuw matig verdedigen aan Achterbergse kant. Was het niet dezelfde Guido de Graaf die vorig seizoen namens Huizen drie keer tegen ons scoorde? Na de 0-2 greep Henk van de Pol in en werden alle wisselmogelijkheden gebruikt. In het laatste deel van de wedstrijd was er nog wel een mogelijkheid voor zowel Siemen Eijkemans als Clint van der Wal maar de Sparta Nijkerk verdediging gaf geen krimp en stond als een huis. De bezoekers consolideerden eenvoudig zowel de voorsprong als de leidende positie op de ranglijst met de topper van volgende week thuis tegen Ajax voor de boeg. Met een 0-2 eindstand floot de prima leidende scheidsrechter Henshuijs af en liep VVA'71 tegen een terechte nederlaag op. Komende week wacht de lastige uitwedstrijd in Heemskerk tegen ODIN'59 dat zelf verdienstelijk met 1-1 gelijk speelde bij DOVO. Opstelling: Nicholas Skverer, Roy Versluis (Nick Vijlbrief), Angelo Simone, Luud Eijkemans, Mourad Marbouh, Rogier Gerritsen, Christy Bonevacia, Marc Harlaux, Jasper Bolland (Matthijs Boom), Gerrit Bartels (Clint van der Wal), Siemen Eijkemans.