vv Veenendaal - VVA Achterberg 3-0

16-10-2016

In en tegen Veenendaal stond er voor VVA Achterberg de eerste wedstrijd tegen één van de favorieten in de 4 klasse H op het programma. Veenendaal had een bijzonder als slechte seizoensstart met 1 punt uit 4 wedstrijden. Ondanks een overwinning in Rhenen tegen. Candia en een 10-2 overwinning afgelopen weekend werd trainer Minnebreuker toch ontslagen.
VV Veenendaal icoon Arco van Elst nam het roer over. De 3-0 overwinning tegen VVA was duidelijk en verdiend, maar minder overtuigend dan de uitslag doet vermoeden.

VVA begon goed aan de wedstrijd. Het speelde misschien wel de beste helft van het seizoen tot nu toe. Daar waar er tegen op papier mindere ploegen als Musketiers, WVV en Lienden veel duels werden verloren, was VVA vandaag wel scherp in de duels. Met aanvoerder Thijs Elenbaars voorop in de strijd speelde het overtuigend met druk naar voren. Dit resulteerde in een eerste grote kans in de 18e minuut. Op een voorzet van Peter Pater leek niemand de bal te willen scoren en bleef de bal liggen in niemandsland. In de minuten erna werd VVA via de actieve en dreigende Pater nog een paar keer gevaarlijk. Ook de andere vleugelspeler Rodney Veenhof haalde enkele keren de achterlijn. VVA kwam echter niet tot scoren, maar gaf ook weinig weg. Het duurde tot de 39e minuut voordat Veenendaal voor het eerst echt gevaarlijk werd. Een open kopkans bij de 2e paal werd hard binnen gekopt. Iedereen telde hem al, de redding van VVA doelman Nick van der Linden was miraculeus. Ruststand 0-0.

In de 2e helft startte VVA opnieuw goed. Enkele minuten na rust was het wederom Peter Pater die dreigend binnendoor kwam maar de bal net naast prikte. Het was echter Veenendaal wat de score opende en daarmee de wedstrijd kantelde. Een goed indraaiende vrije trap van Jeroen Veens werd eenvoudig binnen gekopt door Sander van der Laan. Dezelfde Veens scoorde 10 minuten later op prachtige wijze de 2-0 door een vrij trap in de kruising te krullen. Twee standaard situaties waarmee Veenendaal de wedstrijd besliste. In het laatste half uur kwam VVA er niet meer aan te pas. VV Veenendaal maakte zelfs de 3-0 en speelde de wedstrijd gedegen en zonder problemen uit. In de 89e minuut kreeg VVA aanvaller Peter Pater nog een onnodige 2e gele kaart en dus rood.

Achteraf gezien een verdiende overwinning. Veenendaal is een volwassen ploeg met terechte ambities. Het elftal speelt goed georganiseerd en heeft het geduld om te wachten op de kansjes die altijd komen. Zeker met de individuele kwaliteiten die de ploeg heeft. Door de overwinning sluit Veenendaal weer aan bij de subtop.

VVA heeft de eerste echte tegenstand ervaren. Ondanks prima spel heeft het vandaag verloren op ervaring. Het gemis van meerdere geblesseerde spelers is geen excuus, maar beperkt wel de mogelijkheden voor de trainer. VVA heeft verzuimd zich te belonen met een voorsprong in de eerste helft en liep in de tweede helft achter de feiten aan. Het eerste verlies in een officiële wedstrijd is een feit. Dat moest er toch een keer van komen.

Komende zaterdag 22 oktober staat er een bekerwedstrijd tegen Renswoude op het programma. De 2e klasser komt op bezoek in Achterberg. Aanvang 15:00 uur op Sportpark De Meent.

Opstelling VVA Achterberg: Nick van der Linden, Dennis van Garderen (85. Donny Snijders), Tim van Ginkel, Niels Roelofsen (80. Joris Haver), Patrick vd Laan, Niels Homburg, Thijs Elenbaas, Quincy Diepeveen, Peter op 't Hof, Peter Pater, Rodney Veenhof (65. Marwan van Heugten)