VVA laat punten liggen tegen koploper

19-03-2018

Op een koud Sportpark De Meent stond voor VVA een wedstrijd tegen koploper DEV uit Doorn op het programma. Een goede wedstrijd van de Achterbergers tegen de gedoodverfd kampioen leverde slechts 1 punt op, daar waar de overwinning voor het oprapen lag. Eindstand 1-1.

De openingsminuten waren voor VVA met gelijk al een kopbal van Dennis Veer, door de DEV doelman over de lat getikt. De volgende fase was DEV meer aan de bal, zonder tot kansen te komen. In de 20e minuut kreeg verdediger Tim van Ginkel de eerste grote kans voor VVA Achterberg. Een voorzet uit een vrije trap viel plots voor zijn voeten, zijn inzet ging echter net naast.
In de 25e minuut kwam VVA op voorsprong, na een goede actie van Marwan van Heugten werkte Dennis Veer de bal binnen.

Enkele minuten later kwam DEV eenvoudig op 1-1 door een makkelijk gegeven penalty te benutten. De goed leidende scheidsrechter Hovinga liet veel toe in de westrijd, maar bestrafte een licht duwtje in de 16 met een strafschop. VVA kwam via Dennis Veer bijna weer op voorsprong, zijn volley zeilde echter net naast.Met 1-1 zochten beide ploegen de warme kleedkamer op.

Na rust was VVA de betere ploeg die ook de beste kansen kreeg op de overwinning. Met name Marwan van Heugten kreeg in de 60e en 65e minuut twee opgelegde kansen. De eerste werd van de doellijn gehaald, bij de tweede speelde hij de bal iets te ver voor zich uit één op één met de doelman van DEV.

In de 82e minuut kreeg VVA de overwinning op een presenteerblaadje. Opnieuw Marwan van Heugten ging er vandoor en passeerde de doelman van DEV die daarbij de VVA aanvaller aantikte. Terechte penalty en rood voor de doelman. DEV aanvaller Simon Bohmer trok de handschoenen aan en stopte vervolgens de penalty van Dennis Veer op prachtige wijze.

Een gemiste kans voor VVA en het geluk van de koploper. Voor VVA rest nog de strijd op een nacompetitieplaats. DEV blijft op koers het kampioenschap.

Komend weekend is VVA vrij, de week erop in het Paasweekend staat een uitwedstrijd tegen Wageningen op het programma.