SV Panter – VVA Achterberg 0-1

25-08-2016

Het nieuwe VVA Achterberg heeft zijn eerste officiële wedstrijd winnend afgesloten. Voor de bekercompetitie moest er gespeeld worden uit bij 3e-klasser SV Panter in Veenendaal. Een prima graadmeter na enkele nuttige oefenwedstrijden.

VVA begon wat voorzichtig en speelde de bal veel rond. Ook Panter begon afwachtend. Na ca tien minuten drong Panter voorzichtig wat aan, wat resulteerde in een aantal hoekschoppen en vrije ballen. Tot echte kansen leidde dit nog niet. In de loop van de eerste helft kroop VVA wat uit zijn schulp door de bal sneller rond te laten gaan en diepte te zoeken. Dit resulteerde in goed uitgespeelde kansen voor Joris Haver, Peter Pater en Dennis Veer. Een prachtig afstandsschot van Mark van Ruiswijk werd prima gekeerd door de doelman van Panter. Enkele minuten voor rust scoorde Rodney Veenhof met een droog schot de 0-1 na een prachtige aanname en vervolgactie.

De tweede helft ging VVA gewoon door in het goede spel en creëerde meerdere kansen en mogelijkheden. Misschien door de warmte, maar de scherpte ontbrak om het eerder af te maken. De laatste fase werd in schemer en bijna donker gespeeld. De goed leidende scheidsrechter liet de wedstrijd echter tot de laatste seconde uitspelen. Panter ging 1 op 1 spelen met een extra aanvaller en gokte op de lange bal en opportunistisch voetbal. Dat resulteerde bijna in de gelijkmaker, maar mede door enkele goede reddingen van Nick van der Linden bleef de voorsprong gehandhaafd. In de omschakeling kreeg VVA alle ruimte en grote kansen die wederom niet werden benut.

Hoewel de bekercompetitie ook onderdeel is van de voorbereiding complimenten voor de jonge ploeg. Na een gezellig maar zwaar trainingsweekend in Friesland stond er een jong maar vooral ook al een echt team op het veld wat bij vlagen goed voetbal liet zien. Dit terwijl er door vakanties en blessures nog meerdere spelers niet beschikbaar zijn of nog wat trainingsachterstand hebben. De concurrentie in de selectie is groot, meerdere spelers kloppen op de deur. Misschien wel een luxeprobleem voor de trainers en staf, maar goed voor het team en een goede basis om er een mooi seizoen van te maken.

Opstelling VVA Achterberg: Nick van der Linden, Tim van Ginkel, Niels Roelofsen, Toine Korthouwer, Bart van Ruiswijk, Joris Havenaar (45. Thijs Elenbaas), Mark van Ruiswijk, Quincy Diepeveen, Peter Pater (63. Marwan van Heugten), Dennis Veer (75. Peter op ’t Hof), Rodney Veenhof.

Door blessures bleven Donny Snijders, Renaldo vd Brink, Yatwin Law en Patrick vd Laan aan de kant.

• As zaterdag 27 augustus om 15:00 uur is de eerste thuiswedstrijd tegen SVMM uit Maarn. Oorspronkelijk zou dit een bekerwedstrijd zijn. SVMM heeft zich echter teruggetrokken uit de beker maar was wel bereid om vriendschappelijk te spelen.
  • Maandag 29 augustus wordt er om 20:00 uur een bekerwedstrijd gespeeld uit tegen RCZ Zaandam.
  • Op zaterdag 3 september begint de competitie (ook wel derby-competitie genoemd) met een thuiswedstrijd tegen Kesteren. Aanvang 15:00 uur en deze wedstrijd zal omlijst zijn met diverse activiteiten en feestelijkheden.