VVA Achterberg boekt prima overwinning bij Voorwaarts

30-09-2018

Voor VVA Achterberg stond een uitwedstrijd in Utrecht bij Voorwaarts op het programma. Een sterke tegenstander die VVA in 2017 nog overtuigend uitschakelde in de laatste ronde van de nacompetitie.

In het 1e kwartier hielden beide ploegen elkaar goed in evenwicht zonder tot grote kansen te komen. Het was VVA wat in de 18e minuut op voorsprong kwam door Ilias Abba die een mooie aanval afrondde met een droge knal in de verre hoek op assist van Dwight Keelder. In het vervolg van de 1e helft bleven de ploegen gelijk opgaan en was 0-1 de ruststand.

In de 2e helft bracht Voorwaarts een extra aanvaller en ging de sterke aanvaller Luc Baas naar de zijkant. Het spel van Voorwaarts gaat veelal over deze geroutineerde aanvaller. De wedstrijd ging gelijk op, waarbij VVA het betere van het spel had. Ik de 66e minuut resulteerde dit in de 0-2 door Toine Korthouwer die na een blessure terugkeerde in de basis. Een schitterende afstandsknal waar hij langzamerhand patent op lijkt te krijgen. Vlak erna had Tim van Ginkel de wedstrijd op slot kunnen zetten, zijn inzet werd van de lijn gehaald. Voorwaarts nam meer risico en werd vooral gevaarlijk uit hoge voorzetten. Verder dan een kopbal op de lat en een vermeende strafschop na een geblokt schot kwam men niet. De prima leidende scheidsrechter Rekers liet terecht doorspelen.

Aan het eind van de wedstrijd keerde ook Dennis Veer terug na blessureleed waarmee de ziekenboeg van VVA langzaam leegstroomt.

Met 0-2 boekte VVA een prima en volwassen overwinning bij een sterke tegenstander. Voorwaarts gaat in deze samenstelling meedoen om de bovenste plaatsen. VVA is ook ambitieus en laat zien gegroeid te zijn ten opzichte van vorig seizoen.

Volgende week staat voor VVA Achterberg een thuiswedstrijd tegen het ook nog ongeslagen SV Achterveld op het programma. Naar verwachting wederom een sterke tegenstander die van zondag naar zaterdag is gegaan en daarom in de 4e klasse moet beginnen. Aanvang 14:30 uur op Sportpark De Meent.