KAMPIOENEN !!!!, KABOUTERS, INDELINGEN

16-01-2019

A.s. zaterdag worden door een aantal teams de laatste wedstrijd in de najaarscompetitie gespeeld. Van de teams die nog in actie komen kunnen de JO17-1 en JO19-1 kampioen worden. Beide teams spelen een thuiswedstrijd.

De JO17-1 speelt om 10.45 uur tegen IJsselmeervogels JO17-2, en zijn zelfs bij een kleine nederlaag kampioen. Om 14.30 uur is de aftrap van de wedstrijd van de JO19-1 tegen Jonathan JO19-5. Deze wedstrijd moet gewonnen worden. Beide teams kunnen support goed gebruiken, en worden bij deze heel veel succes toegewenst.

Vanaf volgende week gaan we van start met de voorjaarscompetitie. De indelingen zijn terug te vinden op voetbal.nl. Onze JO11-1 gaan de strijd aan met o.a. GVVV JO11-1, DOVO JO11-1 en IJsselmeervogels JO11-1 in de hoofklasse. Gezien de goede prestaties van de JO17-1 en JO19-1 komen zij uit in een hogere klasse, dus meer weerstand en beter voor hun ontwikkeling. Hopelijk treffen de JO11-2 en JO14-1 meer tegenstanders van gelijkwaardig niveau. De JO16-1 zijn ook in een hogere klasse ingedeeld, maar daar ligt het verzoek bij de KNVB om deze toch in dezelfde klasse in te delen.

Afgelopen zaterdag hebben de kabouters hun eerste wedstrijd gespeeld. In een vriendschappelijke wedstrijd was Candia’66 de tegenstander. Veel spelers hadden een onrustige nacht gehad door de spanning voor hun eerste wedstrijd. Het was duidelijk te zien dat Candia veel meer wedstrijden heeft gespeeld, en zij hebben de wedstrijd dan ook ruim gewonnen. Ondanks de betere tegenstander hebben onze kabouters (Yannick, Kaj, Nout, Ties, Hugo, Bram, Dave, Milan, en Jan) zich heel goed geweerd. Met de traptechniek zit het wel goed, want de afsluitende penalty serie werd gewonnen. Vaak werd de keeper van Candia verschalkt met onhoudbare penalties, en keeper Milan wist menig penalty te stoppen. De kabouters gaan in het voorjaar meedoen met de regio minicompetitie, en dan zal de eerste overwinning niet lang op zich laten wachten.