SV Candia - VVA Achterberg 1-0

13-11-2016

Na jaren stond de echte Rhenense derby weer op het programma. Dit trok veel publiek naar de Grebbeberg, die een spannende wedstrijd zagen. Veel strijd, niet altijd even goed voetbal en een wat gelukkige maar verdiende 1-0 overwinning voor Candia.

Vooraf deelde Candia '66 de 1e plaats met DVSA en VVA volgde op 2 punten. Bij winst van de Achterbergers, zou de koppositie tot de mogelijkheden behoren.

Het eerste kwartier deden beide ploegen niet veel voor elkaar onder. Beiden lieten duidelijk merken dat het meer dan een "gewone" wedstrijd was want met momenten was er veel strijd in het veld te zien. De volle Grebbeberg, met veel aanhangers van beide partijen, bleek ook het decorstuk te zijn van een spannende strijd met bij vlagen twee goed voetballende- en aanvallende ploegen.

Ondanks de ruststand van 0-0, had de thuisploeg de meeste kans om de score te openen. Een schot van de goed spelende Haris Bajric en een kopbal van Richard Heise werden net niet gepromoveerd tot een doelpunt. Na een mooie aanval van Candia”66 door het centrum, wist Julien van Diest de bal naast te schuiven vanuit een kansrijke positie.

Vlak voor rust kreeg ook VVA nogeen goede mogelijkheid om op voorsprong te komen. Uit een snelle tegenstoot kwam Marwan van Heugten oog in oog met de doelman van Candia niet tot scoren.

Na rust werd het overwicht van de thuisploeg groter. De voorsprong kwam er in de 67e minuut. Na een actie van Raymon van Noort, die doorbrak aan de linkerkant. Zijn voorzet belandde bij topscoorder Lars Nieboer en die verzuimde niet. 1-0 voor Candia.

VVA probeerde zich te herpakken. De beste kans was kort na de 1-0 voor de ingevallen Peter op 't Hof die 1 op 1 met de Candia doelman kwam te staan maar miste. VVA Achterberg zette nog wel aan maar tot echte kansen leidde dit niet meer. Candia haalde het tempo er uit en speelde de wedstrijd professioneel uit.

“Ik kan leven met deze uitslag. Het was geen hoogstaande wedstrijd de verschillen waren klein vandaag. In dit soort wedstrijden moet je toeslaan wanneer de mogelijkheid zich voordoet. Zij hebben dat beter gedaan als wij.” Analyseert VVA trainer Jan-Jaap van der Poel na afloop.

In de reeks tegen de top vier liet VVA opnieuw zien dat het voetballend niet onder doet voor de tegenstanders. De jeugdige ploeg mist echter de ervaring en slimheid die soms nodig is om te winnen. Tegen Candia kwam daar nog de spanning bij van een derby, ook dit vraagt ervaring.

Komende week is een vrij weekend, over twee weken staat de volgende topper op het programma tegen Echteld, thuis op Sportpark De Meent. Zaterdag 26 november aanvang 15:00 uur.

Opstelling VVA Achterberg: Stefan Blankesteijn, Toine Korthouwer, Tim van Ginkel, Niels Roelofsen (80. Donny Snijders), Yat Win Law, Niels Homburg, Thijs Elenbaas, Dennis Veer (55. Peter op ’t Hof), Marwan van Heugten, Peter Pater, Rodney Veenhof.