Kabouters winnen allereerste wedstrijd! vv Uchta - VVA Achterberg 2-6

19-02-2017

Vlnr staand: Jurina, Thijs, Jan, Joeri, Luuk
Vlnr zittend: Tim, Santi, Noah, Dave

Van uw aandachtige supporter;

Soms heb je van die momenten en dan besef je pas achteraf…, hier is iets heel bijzonders gebeurd. Zaterdagochtend 18 februari 2017 op het voetbalveld bij vv Uchta in Ochten was zo’n dag.

De Kabouters van VVA Achterberg hebben gister voor het eerst van hun leven een echte voetbalwedstrijd gespeeld. Na maanden van zeer intensieve training was het vandaag de dag dat het daadwerkelijk ging gebeuren.

Met een, volgens ingewijde, zeer gespannen groep vertrok de selectie om 08.45uur vanaf het sportpark de Meent in Achterberg naar sportpark de Hoeken van vv Uchta. Na een welkome ontvangst vertrok de selectie richting de kleedkamer om zich daar te gaan voorbereiden. Toen een ieder gereed was volgde en korte maar intensieve speech van de trainer en van sommige ouders. Daarna spoedde de selectie zich richting het hoofdveld, alwaar werd gestart met een warming-up. Op dit moment merkte je al dat de spanning bij de dame en heren was omgezet in volledige concentratie.

De kabouters van VVA startte met een 2-3-2 opstelling met Noah van Beijnum als echte sluitpost in de goal. Na een wat onwennige aftrap (hadden ze nog niet op geoefend) werd vanaf minuut één vol druk gezet op de tegenstander.

Wat met name in de beginfase opviel was het zéér sterke middenveld van VVA. Thijs van de Meijden, Tim van de Voort en Santi van Beijnum hadden volledige controle over dit belangrijke gedeelte van het speelveld. Met zeer snelle omschakelingen wisten deze drie mannen keer op keer de twee spitsen Joeri van der Weijden en Luuk van Mourik in stelling te brengen.

Uchta had het in de beginfase van de wedstrijd zeer moeilijk en wist niet goed hoe ze met deze situatie moesten omgaan. Uit de spaarzame momenten dat Uchta gevaarlijk werd richting het doel waren daar Jan van de Pol en Jurina van de Scheur welke deze aanvallen moeiteloos wisten af te slaan.
En ja, als voetbalkenner weet je wanneer een elftal op zo’n indrukwekkende wijze aan een wedstrijd begint. Het niet lang duurt voor het eerste doelpunt valt. En inderdaad, na een kleine 4 minuten voetballen was er een prachtige steekpass van Joeri op Luuk. Die na een korte kap en draaibeweging keihard de 0-1 tegen de touwen schiet. Direct na de aftrap werd er door Jurina en Jan weer vol druk naar voren gezet en na een prachtige boogbal van Santi was het wederom Luuk welke de 0-2 makkelijk binnen kon schuiven.

Op dat moment besluit de trainer te wisselen en brengt hij de onverzettelijke Dave ter Haar in het veld voor Luuk. Dave is misschien wel de jongste met zijn 3 jaar, maar hij nam op zeer indrukwekkende wijze de rol van Santi over op het middenveld. Santi speelde op dat moment op de positie van Luuk. VVA had de smaak goed te pakken en probeerde via een aantal mooie combinaties de defensie van Uchta nog verder te kraken. Vanuit een afgeslagen corner is het Thijs die Joeri vrij voor het goal ziet staan en bedenkt zich geen moment. Joeri neem de bal prachtig aan en laat de keeper van Uchta kansloos. 0-3. Een speler bij Uchta raakt geblesseerd en keert niet meer terug binnen de lijnen. Door de technische staf van beide teams wordt onderling besloten met een man minder verder te gaan. Hierdoor werd het systeem bij VVA gewijzigd met één man minder op het middenveld.

VVA wist hier in de beginfase niet goed mee om te gaan. Uchta met twee zeer snelle en balvaardige spitsen weet dit goed uit te nutten. Na een snelle uitval is het eerst nog Jan welke op onnavolgbare wijze de bal onderschept, echter weet een speler van Uchta via een omweg een ferme uithaal te plaatsen richting het doel van VVA. Onhoudbaar vliegt de bal door de benen van Noah, 1-3. VVA stelt hierna snel orde op zaken. Joeri komt zijn teamgenoten in de achterhoede helpen, en de rust is al snel wedergekeerd.
VVA gaat verder waar het mee bezig was, en dat is uitstekend voetbal. Uchta staat weer vol onder druk. Al snel is de bal via Jurina, Tim, Thijs en Santi weer bij de goal van Uchta. Een schot van Dave wordt nog aangeraakt door een verdediger van Uchta en vliegt zo in eigen doel, 1-4. VVA zet na de aftrap wederom vol druk en via een prachtige aanval over de zijkant, waarbij de bal meerdere keren wordt rondgespeeld, is het Jan die een scherpe voorzet neerlegt voor de voeten van Luuk. En Luuk is vandaag in vorm en maakt er 1-5 van. De wedstrijd is gespeeld, en dat nog voor rust.

Na rust is het spelbeeld wat minder aantrekkelijk. VVA heeft de buit binnen en dat is te merken. De bal wordt rondgespeeld en de concentratie verslapt een klein beetje. Uchta krijgt hierdoor kans op kans.
Echter een geweldig keepende Noah weet keer op keer, met katachtige reddingen de ballen tegen te houden. Na het wegvallen van Dave (had het koud en zin in een koekje..) wordt het spel er niet beter op. Een snelle uitbraak van Uchta laat Noah deze keer kansloos, 2-5.

Gelukkig pakken de kabouters van VVA daarna snel het vertrouwde goede spel weer op en hebben ze de wedstrijd weer onder controle. Uchta geeft het op en dankzij ook bij hen een uitstekende keeper blijft de stand lang op 2-5 staan. De schoten van Joeri, Tim, Thijs, Jurina, Jan en Santi komen op de paal, lat en vaak is het de keeper van Uchta welke ze weet te stoppen. Aan het einde van de wedstrijd is het Jurina die de bal nog langs de zijlijn naar Tim speelt en via een mooie kopbal van Thijs komt hij terecht bij Luuk. En zoals we begonnen eindigt deze wedstrijd ook. Met een mooi geplaatst schot tekent Luuk voor de eindstand, 2-6.

Zoals ik in het begin al zei was ik deze ochtend getuige van een bijzonder moment. En dat was deze ochtend het twee keer 20 minuten lang. Dit is voetbal en zo hoort het te zijn!

Luuk, Noah, Dave

Een aantal initiatiefnemers binnen de voetbalclubs in de regio hebben de koppen bij elkaar gestoken en hebben gezamenlijk een Kabouter/Mini competitie opgezet. Een compleet programma met zelfs een slotdag met goed doel thema op 3 juni a.s. Toevalligerwijs ook bij VV Uchta in Ochten maar daarover in de komende maanden meer.

Meer nieuws Overzicht