VVA verslaat Kesteren met 1-0

24-09-2018

In Achterberg stond de eerste competitiewedstrijd van VVA Achterberg tegen Kesteren op het programma. Traditioneel een lastige wedstrijd voor de Achterbergers. Ook deze keer, ondanks een groot veldoverwicht werd het een minimale overwinning van 1-0.

VVA begon fel aan de wedstrijd en had in de 3e minuut al op voorsprong kunnen komen, een goede voorzet van Tim van Ginkel werd op een haar na gemist door spits Wesley van Merkestein. Het was vanaf het begin eenrichtingsverkeer met VVA vrijwel continue in balbezit. in de 19e minuut kwam de bal na een prachtige aanval in de voeten van Ilias Abba, zijn inzet miste kracht. Even later was het dezelfde Abba die de bal na een hoogstandje over volleerde. Kesteren had maar één tactiek, tegenhouden en hopen op een foutje bij VVA. Vlak voor rust dwarrelde een schot van veraf op de lat boven VVA doelman Nick van der Linden. Het bleek het enige echte wapenfeit van Kesteren.

Na een 0-0 ruststand was het spelbeeld in de 2e helft hetzelfde, wederom hield Kesteren lang stand. In de 60e minuut leek de ban dan toch gebroken, een mooie kopbal van Wesley van Merkestein belandde op de lat. In de 69e minuut was het eindelijk raak. De goed ingevallen Youri Schouten scoorde beheerst zijn eerste competitiedoelpunt voor VVA na een goede voorbereidende actie van Wesley van Merkestein.

Zonder al teveel moeite sleepte VVA de overwinning binnen. Hoewel niet flitsend was het een degelijke wedstrijd van de Achterbergers. Zonder een handvol geblesseerden die de komende weken weer zullen aansluiten.

Speciale complimenten voor de 17e jarige debutant Robin van Hunnik die in de basis begon en een prima wedstrijd speelde. De Wildernis Man-off-the-Match werd Quincy Diepenveen. VVA begint met drie belangrijke punten. Volgende week staat een uitwedstrijd tegen Voorwaarts in Utrecht op het programma. Aanvang al om 14:00 uur.VVA verslaat Kesteren met 1-0