VVA Achterberg verliest opnieuw belangrijke wedstrijd

09-04-2018

In Maarn speelde VVA de belangrijke wedstrijd tegen SVMM. Voor beide ploegen is het kampioenschap al enige weken uit beeld, maar de nummer vier en vijf zijn nog volop in de race voor een plek in de nacompetitie.

Het was een wedstrijd met twee gezichten. De eerste helft een veel beter VVA, wat echter moeilijk tot scoren komt. En de tweede helft was met twee doelpunten voor SVMM wat hiermee drie belangrijke punten pakt.

Vanaf de aftrap was VVA de bovenliggende partij wat resulteerde in meerdere grote kansen. Gelijk al in de eerste minuut was Marwan van Heugten dichtbij, zijn inzet miste kracht. Dezelfde Marwan van Heugten was met zijn snelheid de gevaarlijkste aanvaller. Hij had er zomaar twee of drie kunnen maken. De twee grootste kansen waren echter voor Samir Moshi en Gerbrand Koster die in drie tegen één situaties in de 20e en 25e minuut treuzelden in de afronding. De ruststand was derhalve 0-0.

In de tweede helft was het beeld van de wedstrijd compleet anders. Dat kwam vooral door een snelle goal van SVMM. Aanvoerder Polle Westbroek schoot onhoudbaar binnen met een hard schot uit de draai. Gelijk erna leek SVMM de 2-0 te scoren. De bal die er waarschijnlijk toch al in zou gaan werd nog even binnen gekopt op de doellijn en dus afgekeurd voor buitenspel.

VVA knokte zich wel weer terug in de wedstrijd, maar was veel minder dominant dan de 1e helft. Grote kansen bleven uit en het geloof zakte langzaam weg. In de 85e minuut viel de beslissing. Opnieuw Polle van Westbroek scoorde uit een penalty, terecht toegekend aan dezelfde Van Westbroek.

Gelijk na de 2-0 kreeg Mark van Ruiswijk een mega kans op de 1-2. Zijn lob over de kansloze keeper eindigde echter op de lat. Zelfs dit was VVA niet gegund.

Voor VVA Achterberg dreigt het seizoen als een nachtkaars uit te gaan met de huidige 6e plaats op de ranglijst.Er liggen echter nog kansen omdat de verschillen niet heel groot zijn en de toppers allemaal nog tegen elkaar moeten. Een 4e plek zal normaal gesproken recht geven op nacompetitie. De laatste 5 wedstrijden zelf winnen en dan naar de stand kijken hoe het ervoor staat is de opdracht.

Of dat met spits en topscorer Dennis Veer zal zijn is nog even afwachten. Hij moest na 10 minuten al uit het veld met een enkelblessure en werd node gemist in het vervolg. Want het probleem bij VVA is scoren. Achterin staat het als een huis, maar doelpunten zijn nog altijd nodig om te winnen.