Opnieuw verlies voor VVA’71

15-11-2015

VVA’71 kon een week na het echec in Bennekom zich niet revancheren tegen Achilles Veen en verloor met 1-2. Het winnende doelpunt werd in de laatste seconden van de blessuretijd gescoord.
Na een indrukwekkende minuut stilte in verband met de trieste gebeurtenissen in Parijs ging de wedstrijd van start.
Achilles Veen zocht direct de aanval en was in de beginfase duidelijk de bovenliggende partij. Er werd vroeg druk gezet en de spelers van Achilles Veen lieten zien over vaardig combinatiespel te beschikken. Kansen waren er echter niet en zo kwam VVA’71 ongeschonden door de eerste fase heen. VVA’71 kroop wat meer uit haar schulp en dat resulteerde in een schietkans voor Roy Versluis, maar die had het vizier niet op scherp staan en de bal verdween dan ook ruim naast het doel van Achilles Veen doelman Guido van Sant. Naarmate de 1ste helft vorderde werd het spel van beide ploegen er niet beter op en iedereen snakte naar de rust. Net voor het rustsignaal kreeg Ruben Rip een enorme mogelijkheid om VVA’71 op voorsprong te zetten, maar zijn inzet was te slap en zo brak de rust aan met een 0-0 stand. Na een kwartier in de 2de helft kwam Achilles Veen op voorsprong. VVA’71-doelman Dennis Vinken kon een schot van Ayden Kuipers onvoldoende verwerken en de rebound werd door Jeroen van Leijsen tegen de touwen geschoten. Een domper voor de Achterbergers, maar al snel was er een mogelijkheid voor Ruben Rip om de gelijkmaker te scoren, maar helaas werd zijn schot geblokt en leverde het slechts een hoekschop op. Ook Lennard van de Brink kreeg nog een goede scoringsmogelijkheid, maar had teveel tijd nodig om doeltreffend te zijn. Het venijn zat hem in de laatste 10 minuten van de wedstrijd, want Achilles Veen had via Kees Schellekens de 0-2 op de schoen, doch zijn inzet teisterde de paal. In de tegenaanval bracht Jos van Roekel de bal bij Lennard van de Brink, maar diens schot ging over het doel. Enkele minuten voor tijd wist Dennis Vinken een inzet van Jeroen van Leijsen onschadelijk te maken en toog VVA’71 massaal naar voren. In een alles of niets poging werd de bal voor het doel gebracht en was het Ruben Rip die de bal tegen de touwen schoot en de stand op 1-1 bracht. Dus toch nog een puntje voor VVA’71,dachten de supporters van de Achterbergers. Niets was minder waar, want Achilles Veen trok nog eenmaal ten aanval en bracht met een hoge voorzet de bal voor het doel van VVA’71. Dennis Vinken stompte de bal omhoog in plaats van naar de zijkant. Jasper Campfens wist vervolgens het kopduel te winnen en de bal voor de voeten van Jeroen van Leijsen te leggen en die schoot de al tegen de touwen. Een enorme domper voor VVA’71 en zo stond de ploeg met lege handen. Door dit resultaat zakt VVA’71 naar de 12de plaats met 10 punten uit 10 wedstrijden. Het gat met de 7e plaats is slecht 3 punten, dus de aansluiting is nog volop in zicht.
De volgende competitiewedstrijd is 28 november a.s. tegen Swift in Amsterdam. Volgende week zaterdag speelt VVA’71 om 16.00 uur in Zaandam tegen de zondagtak van sc. Hercules Zaandam in de 2de ronde van de districtsbeker.

Scheidsrechter: Dhr. M. Jobse uit Sint Laurens