VVA’71 afgetroefd in Bennekom

07-11-2015

Een week na de mooie 1-0 overwinning tegen DOVO leed VVA’71 een terechte 2-0 nederlaag tegen vv. Bennekom. Een inspiratieloos en onmachtig VVA’71 bleek niet opgewassen tegen de hekkensluiter en verliet met de staart tussen de benen het veld op “De Eikelhof” in Bennekom.
vv. Bennekom kwam goed uit de startblokken en verscheen binnen 5 minuten al twee keer dreigend voor het doel van Dennis Vinken, maar zowel Kevin Sissing als Mark Klein-Holte hadden het vizier (nog) niet op scherp staan en zo hoefde Dennis Vinken nog niet handelend op te treden. Wie dacht dat VVA’71 hierdoor wakker geschud was, kwam bedrogen uit, want blijkbaar dacht het merendeel van de spelers, dat deze wedstrijd op halve kracht wel gewonnen kon worden. Na 20 minuten kwam vv. Bennekom op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Mike Peters, die goed voorbereidend werk van Marco van Rooijen doeltreffend wist af te ronden. VVA’71 reageerde nauwelijks in het veld. Het bleef slap, inspiratieloos en plichtmatig voetballen en grossierde in veel balverlies. De omschakeling liet te wensen over, de 2e bal werd bijna nooit gewonnen en dan moet je continue veel energie steken in de bal veroveren. vv Bennekom was veel feller en scherper en straalde uit, dat ze deze wedstrijd graag wilde winnen. Na 35 minuten spelen kwam vv. Bennekom op een verdiende 2-0 voorsprong. Opnieuw werd er apathisch verdedigd en kon Mark Klein-Holte de bal langs de verbouwereerde doelman Dennis Vinken in het doel schieten. VVA’71 werd aan alle kanten voorbijgelopen en mocht van geluk spreken dat de ruststand slechts 2-0 was, want Marco van Rooijen raakte nog een keer de paal.
Trainer Johan de Man greep tijdens de rust in en probeerde met de wissels Lennard van de Brink en Jos van Roekel meer aanvallende impulsen in te brengen. Dit had zeker resultaat en VVA’71 werd ook dreigender, maar grote kansen bleven uit. Mourad Marbouh was nog het dichtst bij een doelpunt, maar hij zag zijn inzet tegen de paal belanden.
Conclusie is, dat deze wedstrijd in de eerste helft verspeeld is. Als je met de verkeerde instelling het veld ingaat, kun je wachten op een afstraffing en dat gebeurde in de wedstrijd tegen vv. Bennekom. Een terechte uitslag, waarbij vv. Bennekom de Achterbergers tot op 2 punten is genaderd. VVA’71 staat nu op een 11e plek met 10 punten uit 9 wedstrijden. vv Bennekom steeg door deze overwinning naar de 12e plek en heeft nu 8 punten uit 9 wedstrijden. Volgende week kan VVA’71 zich revancheren als het Achilles Veen treft als tegenstander op sportpark “De Meent”. De aanvang van deze wedstrijd is 15.00 uur.