VVA Achterberg - VV Renswoude 0-3 (beker)

24-10-2016

In Achterberg stond de bekerwedstrijd tussen VVA en 2e klasser Renswoude op het programma. Een mooie krachtmeting voor de jonge Achterbergse ploeg uitkomend in de 4e klasse. Het werd een leuke wedstrijd met uiteindelijk een verdiende 0-3 overwinning voor Renswoude, waarmee de ploeg een ronde verder is in de districtsbeker.

VVA begon met lef aan de wedstrijd. Ondanks de sterkte van de tegenstander zette de ploeg van trainer Jan Jaap van der Poel hoog druk en voetbalde het goed mee. VVA kreeg na ca 10 minuten 2 kansjes voor Rodney Veenhof en Peter Pater. Daarna nam Renswoude de regie over en kreeg drong het VVA terug. Renswoude voetbalde een aantal maal goed onder de druk uit, wat resulteerde in een aantal mogelijkheden, met in de 37e minuut een goede kans die van de lijn gehaald werd door Patrick van der Laan. Ondanks het overwicht van Renswoude bleef VVA verder goed overeind en leek het met 0-0 de rust in te gaan. Tot in de 43e minuut een ongelukkige terugspeelbal helemaal verkeerd geraakt werd door de tot dan toe goed keepende Nick van der Linden. Renswoude profiteerde optimaal en scoorde in een leeg doel. 0-1 ruststand.

In de rust moest doelman Nick van der Linden noodgedwongen wisselen met een blessure aan de hand. Leroy van Dijk was zijn vervanger en deed dat prima.

In de 2e helft was het klasse verschil wat groter. Hoewel VVA goed mee bleef voetballen liep Renswoude relatief eenvoudig uit naar 0-3. Het niveauverschil tussen de 2e en 4e klasse is groot. Dat was vooral te zien aan de makkelijke manier waarop Renswoude voetbalde. Net even wat sneller en slimmer en vooral volwassener. Een goede les voor de Achterbergers.

Positief nieuws voor VVA was de terugkeer van Dennis Veer na een sleutelbeen breuk. Dennis is fit en een welkome aanvulling in de aanval. Ook Bart van Ruiswijk speelde een nuttige wedstrijd als stand-in voor de geblesseerde Toine Korthouwer. Komende week is Tim van Ginkel ook weer beschikbaar na een korte vakantie waardoor de mogelijkheden voor de technische staf toenemen.

As zaterdag 29 oktober staat de volgende competitiewedstrijd op het programma. Wederom een 'stadsderby' thuis tegen Oranje Wit uit Elst. Aanvang 15:00 uur op Sportpark De Meent.

Opstelling VVA Achterberg: Nick van der Linden (45. Leroy van Dijk), Bart van Ruiswijk, Niels Roelofsen (65. Dennis van Garderen), Patrick vd Laan, Niels Homburg, Thijs Elenbaas, Quincy Diepeveen, Dennis Veer, Peter op 't Hof, Peter Pater (60. Marwan van Heugten), Rodney Veenhof