VVA'71 gaat op bezoek bij vv. Bennekom

05-11-2015

Zaterdag 7 november a.s. volgt er opnieuw een streekderby voor VVA’71. Na de mooie 1-0 overwinning van afgelopen zaterdag op DOVO, gaat VVA’71 op bezoek bij vv. Bennekom.
vv. Bennekom is op dit moment de rode lantaarndrager in de Hoofdklasse A en kent een beroerde start van de competitie. Niet alleen de resultaten vallen erg tegen, maar daarnaast is onlangs ook trainer/coach Cees Lok opgestapt. Lok was bezig aan zijn eerste seizoen op sportpark "De Eikelhof", maar hield het na 3 competitiewedstrijden al voor gezien. Ronald Lieftink nam, niet voor de eerste keer, de honneurs waar, maar vanaf volgende week zal Bram Braam (oud-voetballer van o.a. Ajax en FC Wageningen en oud-trainer van o.a. BVO’s FC Oss en RBC Roosendaal en al eerder actief bij vv. Bennekom tussen 2008 en 2010) als trainer/coach het seizoen bij vv. Bennekom afmaken. vv. Bennekom hoopt met de aanstelling van Braam weer in rustiger vaarwater te komen en de weg omhoog weer in te slaan.
Bij vv. Bennekom spelen 4 spelers die in het verleden uitkwamen voor VVA’71, nl. Luud en Siemen Eijkemans, Rogier Gerritsen en Marc Harlaux. Siemen zal wegens een schorsing niet van de partij zijn tegen VVA’71 evenals Rogier Gerritsen die momenteel geblesseerd is. vv. Bennekom behaalde tot op dit moment uit 8 wedstrijden slechts 5 punten, middels een 3-1 thuisoverwinning op Sparta Nijkerk en gelijke spelen tegen NSC Nijkerk en Huizen. In 8 wedstrijden werd slechts 5x gescoord en werden er 16 tegentreffers geïncasseerd.
VVA’71 zit in een goede reeks en is al 4 wedstrijden ongeslagen. Na het 1-1 gelijkspel tegen ODIN’59 (winnaar 1e periode) werd er gewonnen van NSC Nijkerk en vorige week dus van DOVO. Tussendoor werd HDS verslagen in de 1e ronde van de districtsbeker. VVA’71 behaalde uit 8 wedstrijden 10 punten en het gat met vv. Bennekom kan zaterdag bij winst vergroot worden naar 8 punten en gezien het overige programma kan het dan maar zo zijn, dat VVA’71 weer een aantal plaatsen stijgt op de ranglijst. VVA’71 heeft nog nooit verloren in Bennekom. Vorig seizoen bleef het 0-0, in het seizoen 13/14 won VVA’71 met 2-0 en in het seizoen 12/13 werd het 1-1. Beide teams zullen zaterdag a.s. alles in het werk stellen om de winst te behalen, dus het zou zomaar kunnen, dat we een attractieve wedstrijd te zien krijgen.
De wedstrijd op sportpark “De Eikelhof” begint om 15.00 uur en staat onder leiding van Dhr. R. Werkhoven uit Groningen.

Meer nieuws Overzicht