VV Musketiers - VVA Achterberg 1-1

26-09-2016

De eerste echte derby voor VVA Achterberg in Elst tegen de Musketiers is geëindigd in een 1-1 gelijkspel.

Aan lijst van geblesseerden werd deze week aanvoerder Yat Win Law toegevoegd. Daartegenover stond de terugkeer van Quincy Diepeveen op het middenveld. Na drie overwinningen op rij hamerde trainer Jan Jaap van der Poel erop om scherp te beginnen en te waken voor onderschatting. Het 2e van VVA had eind vorig seizoen immers eenvoudig van het 1e van Musketiers gewonnen.

Helaas hielpen alle waarschuwingen niet en begon VVA bedroevend slecht aan de wedstrijd. Vrijwel alle duels werden verloren, terwijl dit toch de basis is van een goed resultaat. Maar ook onnauwkeurige passing, verkeerde keuzes en zoals gezegd een slechte inzet. VVA is een jonge talentvolle ploeg, maar zeker geen elftal wat op de automatische piloot zijn wedstrijden kan winnen.

Musketiers speelde wel met inzet en was de eerste helft de betere ploeg. In de eerste minuten was er al de waarschuwing van een 'bijna' penalty moment voor de Elstenaren. De verder goed fluitende scheidsrechter vond de duw niet zwaar genoeg. Halverwege de eerste helft kwam Musketiers verdiend op voorsprong. Na een verkeerde kaats vanuit het middenveld door Joris Haver, profiteerde Musketiers optimaal. VVA mocht van geluk spreken dat het bij 1-0 bleef voor de rust. Middels een bal op de paal en een geweldige redding door doelman Nick van der Linden werd dit voorkomen.

Na de rust stond er een ander VVA op het veld. Met de wissel van Patrick van der Laan voor Tim van Ginkel als centrale verdediger kwam er meer rust en ervaring. Maar belangrijker was een andere instelling. Ineens werden de duels wel gewonnen en werd er weer gevoetbald. De meeste Achterbergse toeschouwers - weer goed vertegenwoordigd - genoten nog van het zonnetje en een biertje toen VVA via een benutte penalty door Rodney Veenhof in de 50e minuut op gelijke hoogte kwam. Een terecht gegeven strafschop voor overduidelijk hands. Net daarvoor leek de gelijkmaker al binnen te vallen, maar het schot van Rodney Veenhof caramboleerde via de binnenkant van de paal uit het doel.

In de hele 2e helft was VVA de bovenliggende partij. Er waren goede kansen voor Peter Pater, ook kwam Musketiers een paar keer goed weg na loslaten en grabbelen van de doelman. Musketiers kwam er niet meer uit en verdedigde met succes het ene punt.

Opmerkelijk was nog de invalbeurt van assistent trainer Ronald vd Laan. Noodgedwongen als 3e wissel op de bank moest hij door een blessure bij Joris Haver in de 80e minuut invallen, om binnen 5 minuten alweer met rood (2x geel) te vertrekken. Onnodig hands en vermeend vasthouden nadat de scheidsrechter het vlagsignaal van de grensrechter negeerde waren de redenen voor 2x geel.

Spits Peter op 't Hof, gekomen als fysio maar noodgedwongen basisspeler speelde een goede partij en wordt met de week fitter en beter. Een welkome aanvulling in de selectie, zeker ook gezien zijn ervaring.

Na een bijzonder slechte eerste helft een goed herstel in de 2e helft voor VVA. Spelen op gras is voor deze 'kunstgrasgeneratie' al bijna een handicap, zeker als het niet loopt. Toch heeft de preek van de trainer in de rust effect gehad en is de ploeg weer aan het voetballen gegaan. Complimenten daarvoor. Het eerste puntverlies is jammer, maar uiteindelijk terecht.

Komende zaterdag 1 oktober staat opnieuw een uitwedstrijd op het programma, tegen GVC uit Wageningen. Wederom een niet te onderschatten tegenstander die zal knokken voor de eerste puntjes. Aanvang 14:30 uur op Sportpark De Bongerd.

Opstelling VVA Achterberg: Nick van der Linden, Tim van Ginkel (45. Patrick vd Laan), Niels Roelofsen, Toine Korthouwer, Niels Homburg, Thijs Elenbaas, Quincy Diepeveen, Joris Haver (80. Ronald vd Laan) Peter op 't Hof, Marwan van Heugten (63. Peter Pater), Rodney Veenhof.