Moeizame overwinning VVA tegen SVF Cothen

10-03-2019

Na de nederlaag in Culemborg stond voor VVA een wedstrijd tegen SVF uit Cothen op het programma. Het werd in meerdere opzichten een bijzondere wedstrijd, waarin VVA uiteindelijk de 3 punten in Achterberg kon houden.

Het begon met een indrukwekkende en respectvolle minuut stilte voor de door een tragisch ongeval omgekomen Jeroen de Wit. Een gewaardeerd ex-speler en vrijwilliger van SVF. De gasten hadden ervoor gekozen om wel te spelen, het leven gaat door, zelfs het voetbal.

Het weer was erg onstuimig, maat het begon allemaal nog met een fragiel zonnetje. VVA begon goed aan de wedstrijd en stond binnen enkele minuten al op 1-0 door Kevin van Offeren die een vrije trap attent binnen werkte. Dezelfde Kevin van Offeren viel direct erna uit met een vervelende rugblessure. Trainer Kees van Rijswijk bracht Marwan van Heugten die na een halfuur de 2-0 binnen schoot. Kort erna maakte Dweigt Keeldar de 3-0 en leek VVA een bijzonder makkelijke middag tegemoet te gaan. Niets was minder waar. Het weer sloeg om van harde wind naar storm en hoosbuien, waarbij VVA verzuimde de score verder op te voeren, zodat de ploegen volledig doorweekt de kleedkamers opzochten met 3-0.

Na rust begon VVA zonder de ziekelijke Roberto van Tier en voorzien van droge shirts aan de 2e helft. De wind was enigszins gedraaid en stond vol tegen voor de Achterbergers. SVF bleef er in geloven en evenals in de uitwedstrijd bleef het team er vol voor gaan ondanks een ruime achterstand. VVA dacht er veel te makkelijk over en speelde een dramatische 2e helft. Het creƫerde geen enkele kans meer, voetballend was het een wanvertoning.

SVF voelde dat prima aan en kwam nadat er eerst nog een doelpunt was afgekeurd voor buitenspel in de 65e minuut terug tot 3-1. Toen VVA keeper Nick van der Linden ook nog eens uitviel met een op het oog vervelende blessure was VVA het spoor helemaal bijster. Het was SVF dat letterlijk en figuurlijk de wind mee had. Gelukkig voor VVA viel de 2-3 pas ruim in blessuretijd, anders was de gelijkmaker ongetwijfeld gevallen met duur puntverlies tot gevolg.

Uiteindelijk viel de schade mee voor VVA en werd het zelfs nog een goed weekend toen concurrent Vriendenschaar gelijk gespeeld bleek te hebben tegen Achterveld. Ook de nummer drie Lienden verspeelde punten bij SVMM.

De komende worden cruciaal voor VVA, te beginnen met een zware uitwedstrijd bij Lienden as zaterdag 16 maart, aanvang 14:30 uur.

Meer nieuws
Overzicht