VVA verliest met 2-0 bij EDO

01-02-2024

Zaterdag 27 januari ’24 ging VVA op bezoek bij EDO in Utrecht en keerde men terug met een onnodige 2-0 nederlaag en kon er dus geen goed vervolg gegeven worden aan de overwinning op Lunteren van de week ervoor.

De ontvangst in Utrecht was gastvrij en gezellig en er werden ook nog even oude verhalen opgehaald van zo’n 30-35 jaar geleden, toen EDO en VVA’71 op een lager niveau tegen elkaar uitkwamen. Kortom het begin van de middag was prima. Nu maar hopen, dat de wedstrijd voor VVA ook goed zou verlopen.

Bij VVA ontbraken nogal een aantal spelers: Marwin Looijen (aan het revalideren van een blessure), Giovanni Scharrenberg (ziek), Wesley van Beijnum (geschorst) en Wouter van de Pavert (ziek) ontbraken in de wedstrijdselectie en Maurice de Ruiter startte op de bank, omdat hij ook niet helemaal wedstrijdfit was. In het eerste kwartier kwam VVA goed uit de startblokken en was het gevaarlijk met een aantal schoten van afstand, maar deze troffen geen doel. Toch was het EDO wat uit het niets op voorsprong kwam. VVA leed knullig balverlies bij een ingooi en zo belandde de bal bij Maurits Neijenhof die Wilco Verwoerd kansloos liet. VVA probeerde zich te herstellen en kreeg ook nog een aantal mogelijkheden om te scoren, maar de bal wilde er niet in.

Na rust kwamen Maurice de Ruiter en Sven van den Brink in het veld voor Sander Keulen en Gijs van Roekel en met deze wissels probeerde VVA wat meer aanvallend vermogen te brengen. Hoewel EDO een stugge ploeg is, waren er toch wel mogelijkheden om minimaal 1 punt mee te nemen naar Achterberg en werd in de rust ook aangegeven, dat we niet kansloos waren en dat er wel iets te halen viel. Helaas was het te plichtmatig in de 2e helft en stond het verdedigend erg goed bij EDO, zodat er weinig kansen werden gecreëerd. VVA zette op het einde nog alles op alles en stuurde ook centrale verdediger Mike Jansen nog naar het front, maar ook dat hielp niet. In de 95e minuut bepaalde Jim Hogervorst de eindstand op 2-0 en blies de prima leidende scheidsrechter Niels Bos uit Hoofddorp voor het einde van de wedstrijd.

Een onnodig verlies voor VVA, maar EDO was blij met de 3 punten. Ook na afloop was het gezellig en plezierig in de bestuurskamer en ook in het clubhuis van EDO was het goed vertoeven.