SVF Cothen - VVA Achterberg 0-1

26-11-2017

Voor VVA Achterberg stond er een uitwedstrijd op het programma tegen SVF uit Cothen. Op het mooie maar koude Sportpark De Nieuwe Kamp in Cothen wordt er op het hoofdveld op gras gespeeld. Helaas van een slechte kwaliteit, moeilijke omstandigheden dus voor de voetballende ploeg van Jan Jaap van der Poel. De inzet en absolute wil om te winnen die aan het begin van het seizoen niet zichtbaar was, was er deze keer wel. VVA speelde een zware wedstrijd met een dik verdiende 0-1 overwinning. Enig verwijt was het missen van de vele kansen waardoor het tot het einde spannend bleef.

VVA was in de eerste fase de bovenliggende partij zonder tot grote kansen te komen. Goed voetbal was niet echt mogelijk op het slechte veld, dus werd snel spits Dennis Veer gezocht als aanspeelpunt om vandaar uit tot aanvallen te komen via de snelle buitenspelers die er overheen moesten komen. In de 25e minuut kwam VVA op voorsprong door linksbuiten Sammy Moshi die de rebound van een schot op de lat van rechtsbuiten Marwan van Heugten eenvoudig binnen kopte. SVF was af en toe dreigend via lange ballen en hoekschoppen die in de 16 werden gepompt zonder tot grote kansen te komen. Vlak voor rust was er enige consternatie over een prachtig doelpunt van SVF wat werd afgekeurd wegens buitenspel. Net ervoor redde de doelman van SVF prachtig op een goed schot van Sammy Moshi.

Na rust kwam Tijmen van de Kolk in de ploeg voor Mark van Ruiswijk. Sammy Moshi ging op het middenveld spelen. Dat pakte prima uit voor VVA Achterberg. Dat de ruststand van 0-1 uiteindelijk ook de eindstand bleef mag een wonder heten. VVA kreeg zomaar 5 a 6 grote kansen, met name Tijmen van de Kolk had zomaar een hattrick kunnen scoren. De 0-1 stand bleef daarom een krappe voorsprong waarbij de voetbalwet gaat werken. SVF had ook zomaar kunnen scoren met hun opportunistische spel. Enkele kansen waren er, maar gelukkig hield doelman Nick van der Linden zijn doel schoon.

Drie belangrijke punten voor VVA Achterberg. Komende week staat een belangrijke thuiswedstrijd tegen Echteld - wat 2 punten boven de Achterbergers staat -op het programma. Omdat ook andere ploegen die boven VVA staan tegen elkaar spelen kunnen de Achterbergers volgende week goede zaken doen. Er zal dan op opnieuw gewonnen moeten worden. Aanvang 15:00 uur op Sportpark De Meent.

Opstelling VVA Achterberg: Nick van der Linden, Wesley Rocourt, Toine Korthouwer, Tim van Ginkel, Niels Homburg, Quincy Diepenveen, Dennis Veer, Yat Win Law, Samir Moshi, Mark van Ruiswijk (45. Tijmen van de Kolk), Marwan van Heugten.