VVA verliest knullig van CJVV

05-02-2024

Zaterdag 3 februari ’24 kreeg VVA Achterberg het Amersfoortse CJVV op bezoek. Dit was de eerste wedstrijd in de terugronde van de competitie. De eerdere wedstrijd was het debuut van VVA in de 2e klasse en dat leverde een onnodige 3-2 nederlaag op, dus was VVA gebrand op revanche. Lang leek het erop, dat VVA 1 punt in eigen huis hield, maar een enorme blunder in de laatste minuut bracht CJVV de volle winst.

Een belangrijke wedstrijd voor beide teams, want CJVV wilde als nr. 2 de aansluiting met koploper Veensche Boys niet verliezen en VVA wilde de top-5 in het vizier houden. VVA aasde op revanche voor de onnodige nederlaag in Amersfoort en wilde ook het vervelende gevoel van het verlies in de uitwedstrijd tegen EDO (U) van vorige week wegwerken.

Om exact 14:30 uur floot scheidsrechter Roelof Luinge uit Bussum voor het begin van de wedstrijd en VVA startte goed in de eerste 5 minuten en meteen werd de aanval gezocht. CJVV keek even de kat uit de boom, maar kreeg in de 8e minuut een enorme kans na een fout in de opbouw van VVA. Hicham Harchaoui miste echter en schoot de bal naast het doel. VVA was dusdanig geschrokken en meteen ging het spelpeil drastisch naar beneden. CJVV dicteerde het spel en kreeg diverse kansen, maar keeper Wilco Verwoerd wist met een aantal prima reddingen CJVV voorlopig van scoren te houden. In de 27e minuut vuurde Maurice de Ruiter een prima schot op het doel van keeper Jerre Liebregts, maar Jerre wist de bal stijlvol te pareren. In de 33e minuut kwam CJVV op een 0-1 voorsprong. Wederom stond rechter aanvaller Nino Koudijs aan de basis van een goede aanval. Ewan Holtewes kopte de bal tegen de onderkant van de lat, maar spits Pim Kers wist de rebound alsnog in het Achterbergse doel te werken. Even later moest Wilco Verwoerd nog een aantal keren in actie komen om de schade beperkt te houden. De achterstand was slechts 0-1, maar het bij rust net zo goed 0-3 kunnen zijn.

In de 2e helft tapte VVA uit een ander vaatje. Jasper van Daalen, terug van wintersportvakantie, kwam in het veld met de bedoeling om meer dreiging naar voren te krijgen. Jasper bracht pit, strijd en meer diepte in het spel van VVA en er ontspon zich een zeer aantrekkelijke 2e helft met kansen aan beide kanten. VVA speelde een prima 2e helft en drong CJVV terug, maar het moest wel alert zijn op de uitbraakpogingen van de Amersfoorters. In de 81e viel de verdiende gelijkmaker. Een cornerbal van Gio Scharrenberg werd prima binnengekopt door Maurice de Ruiter: 1-1. Nog geen minuut later zwijnde VVA toen Scotty Knevel niet in het doel schoot, maar slechts de paal raakte. De wedstrijd leek te eindigen in een gelijkspel, maar een geweldige blunder in de voorlaatste minuut van de wedstrijd, wederom in de opbouw bij VVA, gaf Scotty Knevel de mogelijkheid om de winnende treffer te scoren. Er was nog veel discussie na afloop over deze treffer, want stond Knevel binnen de 16-meter bij de doeltrap? Zo ja, dan had arbiter Luinge deze treffer moeten afkeuren. De vreugde was groot bij de Amersfoorters, terwijl de VVA spelers teleurgesteld afdropen.

VVA zakt door de nederlaag een plek op de ranglijst en ziet VVOP langszij komen. De ranglijst geeft weliswaar een vertekend beeld, omdat een aantal clubs nog inhaalwedstrijden moet spelen, maar de eerstvolgende wedstrijd bij sv. de Valleivogels wordt een enorm belangrijke wedstrijd.

Opstelling VVA:
Wilco Verwoerd, Luuk Bender, Nico van Laar, Mike Jansen, Bjorn Looijen, Nick ter Burg (46e Jasper van Daalen), Joris Kuipers (76e Gijs van Roekel), Giovanni Scharrenberg, Wesley van Beijnum (72e Sander Keulen), Maurice de Ruiter en Wesley van Merkestein.

De komende 2 zaterdagen zijn er inhaalwedstrijden gepland door de KNVB en komt VVA niet in actie voor de competitie. Wel worden een 2-tal oefenwedstrijden gespeeld voordat op zaterdag 24 februari ‘24 de competitie wordt hervat met een uitwedstrijd bij sv. de Valleivogels.

Op donderdag 8 februari ’24 wordt een oefenwedstrijd gespeeld tegen vv. Renswoude. Aanvang 20:00 uur op sportpark “De Meent” en op zaterdag 17 februari ’24 wordt een oefenwedstrijd gespeeld tegen De Paasberg. Aanvang 14:30 uur op sportpark “De Meent”. Zaterdag 10 februari ’24 heeft het 1e elftal een vrije zaterdag.