Ronald van der Laan assistent-trainer 1e elftal

15-05-2016

Voor het komend seizoen zal Ronald van der Laan als assistent van Jan Jaap van der Poel gaan fungeren in de staf van de A-selectie. Ronald is dit seizoen nog speler van het tweede elftal. Vanwege een aantal blessures heeft Ronald niet alles kunnen spelen. Wel heeft hij in deze hoedanigheid al plezierig samengewerkt met Jan Jaap. Deze samenwerking wordt dus voortgezet, niet meer als speler maar als assistent-trainer.
Ronald is een bekend gezicht bij VVA ’71, al jaren actief als speler, jeugdtrainer en vrijwilliger is hij echt iemand van de club.

ronald-1463324222.jpg

Ronald stelt zich voor: "Ik ben dus Ronald van der Laan en ik ben 33 jaar. Ik woon in Amerongen en ik werk in Veenendaal bij een bedrijf wat gespecialiseerd is in het maken van veer- en stuursystemen voor de vrachtwagen, trailer, bus en landbouwvoertuigen. Ik heb 3 broers, Christiaan (35), Stephan (31) en Erik (30) die ook lid zijn van VVA’71."

Voetbal carrière
Ik ben sinds augustus 1987 lid van VVA'71. Ik was toen 4 jaar oud. Omdat er toentertijd nog geen kabouters of mini’s waren, ben ik begonnen in de F-pupillen. Heb tot mijn 16de jaar in de jeugd van VVA'71 gevoetbald. Op mijn 16de levensjaar ben ik gescout door GVVV uit Veenendaal. Daar heb ik 2 jaar in de A1 gevoetbald en 1 jaar in het 2de elftal. Omdat er weinig jongens een kans kregen in het eerste ben ik na 3 jaar GVVV weer bij VVA'71 gaan voetballen. Het eerste elftal speelde toen nog in de 5de klasse.
Ik heb de succes jaren van VVA meegemaakt. Ben kampioen geworden in de 5de klasse en in de 3de klasse en ben 2 keer via de nacompetitie gepromoveerd. Nadat we via de nacompetitie naar de 1ste klasse waren gepromoveerd had ik besloten om in Elst bij de Musketiers te gaan voetballen. De Musketiers waren net gepromoveerd naar de 3de klasse. Via de nacompetitie zijn we dat seizoen erin gebleven. Aan het einde van dat seizoen bij de Musketiers heb ik besloten om weer bij VVA'71 te gaan voetballen. Ditmaal in het 2de elftal. Dat heb ik met een klein uitstapje naar het 4de elftal tot dit seizoen volgehouden.

Trainersloopbaan
Ik heb vanaf mijn 16de /17de jaar vooral de E- en F-pupillen getraind bij VVA’71. Dit vooral omdat dit te combineren valt met het zelf voetballen in een selectie elftal. Nu ik minder actief zal zijn als voetballer wil ik me ontwikkelen als trainer. Daarom ben ik enorm blij met de kans die ik nu krijg.

Ambities
Mijn ambities zijn om mijn trainersdiploma's te halen. En dan rustig kijken of seniorentrainer bij me past. Dat ik nu assistent-trainer word bij het eerste elftal, vind ik een leuke en mooie uitdaging !